ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιοι επιτηρητές παροτρύνουν την Ιαπωνία να πολεμήσει το «ξέπλυμα»

09:11 - 03 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Παγκόσμιοι επιτηρητές παροτρύνουν την Ιαπωνία να πολεμήσει το «ξέπλυμα»
Μία παγκόσμια εταιρεία επιτήρησης οικονομικών εγκλημάτων παρότρυνε την Ιαπωνία να βελτιώσει την συνεργασία της με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες προκειμένου να καταπολεμήσει το ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Απαντώντας στο δελτίο από το Financial Action Task Force (FATF), ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ένα τριετές πλάνο που θα συμπεριλάβει μία ειδική ομάδα κατά του ξεπλύματος χρημάτων και θα υπάρχει πιο αυστηρή επίβλεψη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το δελτίο FATF, το οποίο είναι το αποτέλεσμα μίας 14-μηνης ομότιμης αξιολόγησης της Ιαπωνίας, έλεγε ότι υπάρχει γενικά καλή δια-υπηρεσιακή συνεργασία ανάμεσα στα σώματα επιβολής του νόμου στον τομέα του ξεπλύματος.

Ωστόσο, το FATF, ένα δια-κυβερνητικό σώμα το οποίο υποστηρίζει τον «πόλεμο» εναντίον του ξεπλύματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, πρότεινε στην Ιαπωνία να “διορίσει μία υπηρεσία που θα είναι υπεύθυνη για να θέτει τις εθνικές πολιτικές και δραστηριότητες κατά του ξεπλύματος χρημάτων και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας”.

Ο υπουργός οικονομικών Taro Aso, δήλωσε ότι η καταπολέμηση του ξεπλύματος είναι “αναγκαία στην στρατηγική μας για να γίνει η Ιαπωνία ένα διεθνές οικονομικό κέντρο ανοιχτό σε όλο τον κόσμο”

Οι συστάσεις του FAFT βοηθάνε τα μέλη του σώματος, τα οποία είναι πάνω από 200 στον κόσμο, να «κυνηγήσουν» τα χρήματα των εγκληματιών που μπλέκονται σε παράνομα ναρκωτικά, δουλεμπόριο και άλλα εγκλήματα. Το FAFT προσπαθεί επίσης να σταματήσει την χρηματοδότηση για τα όπλα μαζικών καταστροφών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.