ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Δύσκολο το... σαφάρι υπαλλήλων μετά από Brexit και Covid-19

10:33 - 08 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Δύσκολο το... σαφάρι υπαλλήλων μετά από Brexit και Covid-19
Οι εργοδότες στην Αγγλία συνεχίζουν να ψάχνουν με το... κιάλι για περισσότερους νέους υπαλλήλους σύμφωνα με μία έρευνα που επιβεβαίωσε τα σημάδια ότι η αγορά εργασίας είναι "στενή" μετά από τις καραντίνες και το Brexit.

Η Συνομοσπονδία Πρόσληψης και Εργασίας (REC) δήλωσε ότι 1.66 εκατομμύρια αγγελίες για δουλειά ήταν ενεργές την εβδομάδα που τελείωσε στις 29 Αυγούστου, αριθμός υψηλότερος από τις 1.55 εκατομμύρια αγγελίες που υπήρχαν κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2020, πριν αρχίσει η πανδημία.

Οι νέες αγγελίες που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου ήταν 193,000 το οποίο είναι επίσης πιο υψηλό από τον μέσο όρο του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2020, που ήταν 171,000.

“Η ζήτηση για τους υπαλλήλους παραμένει πολύ υψηλή στην οικονομία και δεν δείχνει σημάδια αποδυνάμωσης” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του REC, Neil Carberry. “Με εταιρείες στους πολύ πιεσμένους τομείς των τροφίμων, της εφοδιαστικής και των μεταφορών και των ξενοδοχειακών που προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι” πρόσθεσε.

Το ποσοστό ανεργίας της Βρετανίας ήταν 4.7% στο β΄τρίμηνο του 2021, και είναι μεγαλύτερο από πριν την κρίση που ήταν λίγο λιγότερο από 4%. Ωστόσο, έχει αψηφήσει τις προβλέψεις ότι θα έφτανε πάνω από 10% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς έχει συνεισφέρει αρκετά η κυβέρνηση με τη στρατηγική των επιδοτήσεων για τους μισθούς.

Αυτή η στρατηγική θα αρχίσει να καταργείται, όμως, από το τέλος του Σεπτεμβρίου. Τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας εξηγούνται επίσης επειδή υπάρχει μία άνοδος στους ανθρώπους που δεν αναζητούν για εργασία και γι’ αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται στους υπολογισμούς της ανεργίας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει απορρίψει τα αιτήματα εταιρειών στους κλάδους του λιανικού εμπορίου και της εφοδιαστικής και μεταφορών, οι οποίες ζητούσαν να χαλαρώσουν οι μεταναστευτικοί κανόνες μετά το Brexit καθώς υπάρχει μία έλλειψη οδηγών φορτηγών και μία σημαντική διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.