ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κλάδος «εναλλακτικού κρέατος»... σερβίρει φυτικής προέλευσης χοιρινό!

08:05 - 27 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Ο κλάδος «εναλλακτικού κρέατος»... σερβίρει φυτικής προέλευσης χοιρινό!
Μια από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του «εναλλακτικού κρέατος» κυκλοφορεί σε ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη χοιρινό φυτικής προέλευσης.

Η Impossible Foods διαθέτει από την περασμένη εβδομάδα «χοιρινό κιμά» σε εστιατόρια των ΗΠΑ, και θα ακολουθήσουν Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη, ενώ σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες αγορές τους ερχόμενους μήνες.

Πρόκειται για το τρίτο αντίστοιχο προϊόν που κυκλοφορεί, μετά τον μοσχαρίσιο κιμά και τις κοτομπουκιές, όλα φυτικής προέλευσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας, Ντένις Γουντσάιντ, δήλωσε στο CNBC ότι το προϊόν υπερτερεί του αληθινού κρέατος, τόσο σε γεύση, όσο και σε διατροφική αξία.

«Το χοιρινό δεν θεωρείται γενικότερα υγιεινό προϊόν, αλλά πλέον έχεις ένα υποκατάστατο που είναι το ίδιο καλό γευστικά, αλλά στην πραγματικότητα καλύτερο για σένα», εξήγησε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το προϊόν, που φτιάχνεται κυρίως από σόγια, προσφέρει τον ίδιο αριθμό πρωτεϊνών, όπως και το αυθεντικό κρέας, αλλά χωρίς χοληστερίνη, 1/3 λιγότερο κορεσμένο λίπος και αρκετά λιγότερες θερμίδες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Impossible Foods, σε τυφλή δοκιμή που πραγματοποίησε, το 54% των καταναλωτών του Χονγκ Κονγκ είπε ότι προτιμά το υποκατάστατο.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι για το «χοιρινό» της χρησιμοποιεί 81%-85% λιγότερο νερό, ενώ παράγει 73%-77% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου από ό,τι η συνηθισμένη παραγωγή χοιρινού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.