ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Ξεκινά την Αμερικανική έκδοση της Πρωτοβουλίας Belt and Road

08:07 - 01 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Ξεκινά την Αμερικανική έκδοση της Πρωτοβουλίας Belt and Road
Αντιπροσωπεία Αμερικανών αξιωματούχων θα επισκεφθεί την Κολομβία, τον Ισημερινό και τον Παναμά αυτήν την εβδομάδα σε μια «ξενάγηση ακρόασης» με στόχο τον εντοπισμό πιθανών έργων ανάπτυξης υποδομών στην περιοχή.

Με επικεφαλής τον αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Μπάιντεν, Ντάλιπ Σινγκ, το ταξίδι περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, τον πρόεδρο του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο, αξιωματούχους του Παναμά, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού δημοσίων έργων Ραφαέλ Σαμπόνγκ, και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και «παραδοσιακά περιθωριοποιημένων ομάδων».

Η περιοδεία είναι η πρώτη από τις αρκετές που έχουν προγραμματίσει οι G7- με επικεφαλής τις ΗΠΑ - μέσω της πρωτοβουλίας Build Back Better World (B3W) που ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος ως «απάντηση» στην κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road (BRI), η οποία τώρα διαθέτει έργα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσπάθεια κατασκευής υποδομών για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ενώ οι συμμετέχουσες χώρες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πόσα κεφάλαια περιμένουν να διαθέσει το πρόγραμμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια σχετικά με τους οικονομικούς όρους και θα χρηματοδοτήσει έργα που πληρούν περιβαλλοντικά και εργασιακά πρότυπα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:12 - 01 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.