ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EMA: «Πράσινο» φως στην τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer- Moderna

17:29 - 04 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
EMA: «Πράσινο» φως στην τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer- Moderna
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna κατά του κορονοϊού.

Στη σχετική απόφαση, υπογραμμίζεται πως η τρίτη, αναμνηστική δόση θα γίνεται σε άτομα με σοβαρά προβλήματα στο ανοσοποιητικό τους σύστημα και θα μπορεί να χορηγείται το νωρίτερο 28 μέρες αφού τα άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη απόφαση του EMA που θα αφορά τις ενισχυτικές δόσεις, αφότου ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ ενέκρινε την τρίτη δόση του σκευάσματος της Pfizer για τους άνω των 65 καθώς και για ενήλικες σε κατηγορία «υψηλού κινδύνου» σοβαρής νόσησης, όπως επίσης και για άτομα που εκτίθενται συχνά σε κίνδυνο μόλυνσης.

{https://twitter.com/EMA_News/status/1445028339169861640}

«Η απόφαση για το εάν θα χορηγηθούν αναμνηστικές δόσεις σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες θα ληφθεί ξεχωριστά για κάθε χώρα από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές», αναφέρει ο ΕΜΑ στην ανακοίνωσή του.

Η σύσταση βασίστηκε σε μελέτες που δείχνουν ότι μια επιπλέον δόση εμβολίου οδηγεί στην παραγωγή αντισωμάτων για τον κορονοϊό σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα λόγω μεταμόσχευσης.

«Αν και δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι η ικανότητα παραγωγής αντισωμάτων σε αυτούς τους ασθενείς προσφέρει προστασία έναντι της Covid-19, η επιπλέον δόση είναι αναμενόμενο να αυξάνει τα επίπεδα προστασίας σε ορισμένους τουλάχιστον ασθενείς» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 04 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.