ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς- Ελέγχεται για διαφθορά

21:17 - 09 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς- Ελέγχεται για διαφθορά
Οι υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του οδηγούν σε παραίτηση τον Αυστριακό Καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου (9/10) την παραίτησή του, καθώς τέθηκε υπό έρευνα ως ύποπτος για αδικήματα διαφθοράς.

Ο Κουρτς σε γραπτή του δήλωση προτείνει τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, έναν διπλωμάτη καριέρας, ως διάδοχό του.

Ο Κουρτς σκοπεύει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματός του και να αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Κουρτς είναι για την περίοδο μεταξύ του 2016 και του 2018, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και αφορούν πόρους του συγκεκριμένου υπουργείου «που χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον».

Σύμφωνα με την εισαγγελία, δημοσιεύονταν εγκωμιαστικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον κ. Κουρτς σε αντάλλαγμα για την αγορά διαφημιστικού χώρου από το υπουργείο Οικονομικών, που βρισκόταν την εποχή στα χέρια των συντηρητικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:28 - 09 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.