ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Νέα σύγκρουση ΕΕ-Βρετανίας για την Ιρλανδία

08:17 - 11 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Brexit: Νέα σύγκρουση ΕΕ-Βρετανίας για την Ιρλανδία
Οι μάχες για το Brexit επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται αποφασισμένο να κλιμακώσει τον αγώνα του με την ΕΕ για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Βρετανία απορρίπτει ουσιαστικά τον τελευταίο συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες, πριν καν παρουσιαστεί.

Ο Ντέιβιντ Φροστ, υπουργός Brexit της Βρετανίας, πραγματοποιεί ομιλία στη Λισαβόνα αύριο όπου σκοπεύει να πει στους διπλωμάτες ότι μια σημαντική αναθεώρηση του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας αποτελεί «προϋπόθεση» για καλύτερες σχέσεις με το μπλοκ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταρτίσει ορισμένες αλλαγές που θέλει, αλλά οι Βρυξέλλες απέκλεισαν οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου που καλύπτει τις εμπορικές ροές προς τη Βόρεια Ιρλανδία. Αντ 'αυτού, η ΕΕ σχεδιάζει ορισμένες προτάσεις για νέα ευελιξία όσον αφορά τομείς όπως τα φάρμακα, η ασφάλεια των τροφίμων και τα έθιμα.

Ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απείλησε να αναστείλει τη συμφωνία -μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικές εμπορικές διαταραχές- η ΕΕ φαίνεται να έχει το πάνω χέρι, ιδιαίτερα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν ακρωτηριάστηκε από τις ελλείψεις βενζίνης που σχετίζονται με το Brexit. Θα μπορούσε να είναι μια μακρά μάχη μπροστά αν ο Τζόνσον δεν υποχωρήσει. Πάλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.