• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

ΕΜΠΟΡΙΟ

H ΙΚΕΑ, εταιρία του Ομίλου FOURLIS, κατέκτησε πέντε σημαντικές διακρίσεις για τις επιδόσεις της στο χώρο του Performance Marketing στα φετινά PEAK Performance Marketing Awards.  

 

H Lidl Ελλάς, με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος ανακοινώνει πώς είναι ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στα καταστήματά της, ακόμα και από ανταγωνιστές.

 

Ανοδικά εκτιμούν πως θα κινηθεί το εμπόριο δύο στους τρεις εξαγωγείς, σύμφωνα με το Δείκτη Εξαγωγικών Προσδοκιών, τον οποίον κατάρτισαν για έκτο διαδοχικό εξάμηνο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ σε συνεργασία με την εταιρία DHL, μέλος του ΣΕΒΕ. Ο Δείκτης TCI SEVE-DHL για το 1ο εξάμηνο του 2019 ανήλθε σε 132,3 μονάδες (όπου TCI>100 = αισιοδοξία και TCI<100 = απαισιοδοξία) έναντι 121,0 μονάδων του 2ου εξαμήνου 2018, με την αύξηση να διαμορφώνεται σε 11,3 μονάδες. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ Aριστοτέλη Παντελιάδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιήσει επενδύσεις μέχρι 100 εκατ. την τριετία 2020 – 2022. Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία το τριετές πλάνο ενοποίησης με την "Βερόπουλος" καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της αποκτηθείσας αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα, η εταιρεία παραμένει στη short list των πρωταγωνιστών του ελληνικού λιανεμπορίου.

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τις ελληνικές εξαγωγές στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρά την πίεση που δέχθηκαν στη διάρκεια του Μαρτίου με αποτέλεσμα μια μικρή συγκυριακή κάμψη, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Αύξηση 5,1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο κατά τον μήνα Μάρτιο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, ενώ από τον Φεβρουάριο εμφάνισε άνοδο 5,6%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου με αφορμή την πιθανότητα παράτασης, της καταληκτικής ημερομηνία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο την ακόλουθη επιστολή:

Η Lidl Ελλάς προσέφερε επιπλέον 100.000 μερίδες φαγητού στην ΜΚΟ «Μπορούμε», φτάνοντας τις 300.000 μερίδες σε σύνολο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ό,τι γίνεται #apotalidl είναι για καλό!

 

Επενδύσεις σε ανακαινίσεις καταστημάτων και σε προσεκτική επέκταση δικτύου, βελτιστοποίηση των εγκαταστάσεων logistics και άνοιγμα στον τομέα των λευκών συσκευών περιλαμβάνει το πλάνο του έτους για την εταιρία Πλαίσιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κ. Γεράρδος κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις εγκαταστάσεις στη Μαγούλα.

 

Στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public οι αναγνώστες μέσα από 181.522 ψήφους, διάλεξαν στην πρώτη φάση, ανάμεσα από τις εκδόσεις του 2018, και ανέδειξαν τις τελικές δεκάδες, τις «μικρές λίστες» των υποψηφίων για τα μεγάλα βραβεία.

 

Μείωση της τάξεως του 1,3% παρουσίασε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αύξηση του όγκου εισαγωγής νωπών φρούτων και λαχανικών σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) κατά 33,5% και κατά 23,4% σε αξία, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2018 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που έχουν επεξεργαστεί από το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων-Λαχανικών και Χυμών, Incofruit-Hellas.

 «Tι κερδίζει τελικά η Ελλάδα από την εταιρική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως μπορεί να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα οφέλη για την απασχόληση και την εγχώρια παραγωγή;». Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει με έκθεσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) αναφορικά με την καθοριστική συνεισφορά των 30 ευρωπαϊκών Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου στις ελληνικές εξαγωγές.

σελίδα 1 από 371
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman