• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπόριο

ΕΜΠΟΡΙΟ

Νέα καταστήματα σε Σερβία και Βόρεια Μακεδονία ετοιμάζει ο Όμιλος Vero της ιστορικής για τον κλάδο του λιανεμπορίου οικογένειας Βερόπουλου,, που ήδη δραστηριοποιείται στα γειτονικά αυτά κράτη. Υπενθυμίζεται ότι διαθέτει ήδη 21 καταστήματα και τώρα σχεδιάζει ένα νέο κατάστημα Vero Jumbo σε επιφάνεια 11.000 τ.μ. στο Νοvi Sad, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το οποίο θα συνδυάζει καταστήματα Super Vero και Jumbo.

Την ευκαιρία για αγορές λόγω των προσφορών που γίνονται από τα καταστήματα, αναζητούν οι καταναλωτές με αφορμή το θεσμό της Black Friday, ημέρας συνδεδεμένης με εικόνες καταναλωτικής μανίας και «ουρών» στα εμπορικά κέντρα.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) παρουσιάζει αναλυτικά την εξέλιξη των πωλήσεων/κύκλου εργασιών όλων των τάξεων δραστηριότητας του τομέα λιανικού εμπορίου.

Την κοινοβουλευτική συμπεριφορά των κομμάτων των εθνικών κοινοβουλίων της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας εξετάζει η νέα μελέτη που δημοσιεύει σήμερα (14/10) το δίκτυο EPICENTER σε συνεργασία με τρεις οργανισμούς μέλη του, μεταξύ των οποίων το ΚΕΦίΜ, το Fundacion Civismo, και το Istituto Bruno Leoni. Η μελέτη αφορά την κύρωση των Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου.

Ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ ο τζίρος της «ΑΒ Βασιλόπουλος» το 2020, για πρώτη φορά μετά το 2017. Η «ΑΒ Βασιλόπουλος» ουσιαστικά ακολούθησε την τάση που είχε συνολικά ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, λόγω της πανδημίας και την αύξηση της επισκεψιμότητας στα σούπερ μάρκετ εξαιτίας του lockdown.

Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τουρκία και η Γερμανία είναι οι κύριοι εμπορικοί εταίροι της Αλβανίας, κατά το οκτάμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Όλο το χρήμα μάζεψαν οι 6 μεγαλύτερες αλυσίδες super market  τη χρονιά της πανδημίας το 2020 καθώς οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 10% σχεδόν σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο από το 2006 . Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συνολικές πωλήσεις του κλάδου το 2020 ανήλθαν στα 11,34 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ για το σύνολο του έτους εκτιμάται οριακή αύξηση των πωλήσεων κατά 0,1% σε σύγκριση με το 2020, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021 υπολογίζεται πως υπήρξε οριακή μείωση κατά 0,2%.  Η  πτώση του φετινού τζίρου έχει σημάνει συναγερμό για τις εταιρίες και προωθούν τις προσφορές προϊόντων για να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Η πρόκληση της πανδημίας αποδείχθηκε... ευκαιρία για το e-Commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο), καθώς επεκτάθηκε σε πολύ μεγαλύτερο κοινό, που ίσως να μην είχε ποτέ ασχοληθεί με το e-shopping, αν δεν είχαν προκύψει οι έκτακτες συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) ανακοινώνουν την έναρξη των ελέγχων στο σταθερό σημείο ελέγχου της υπηρεσίας επί της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα (μετά τα διόδια Παμβώτιδας).

Με ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό συνεχίστηκε η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών αγαθών και τον Αύγουστο του 2021 με αποτέλεσμα η συνολική τους αύξηση στο α’ οκτάμηνο 2021 να διαμορφωθεί σε €5.114,6 εκατ., δηλαδή περίπου €2,0 δις περισσότερα από τη συνολική μείωση του 2020 (€3.161,6 εκατ.). Ο ρυθμός ενίσχυσης των εξαγωγών διαμορφώθηκε σε 25,8% στο διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος, το οποίο αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν τα €35 δις το 2021.

Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, κατά τον μήνα Αύγουστο 2021 ανήλθε στο ποσό των 4.994,2 εκατ. ευρώ (5.861,8 εκατ. δολάρια) έναντι 3.610,9 εκατ. ευρώ (4.258,2 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2020 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 38,3%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

σελίδα 1 από 442
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman