ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Evergrande «τιμωρεί» 6 στελέχη που έκαναν cash out

16:46 - 11 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Η Evergrande «τιμωρεί» 6 στελέχη που έκαναν cash out
Έξι ανώνυμα στελέχη της Evergrande που εξαργύρωσαν νωρίς τα επενδυτικά προϊόντα του κατασκευαστικού γίγαντα επέστρεψαν τα χρήματά τους, δήλωσε η κινεζική εταιρεία.

Οι έξι τιμωρήθηκαν και λογοδότησαν για τις πράξεις τους, ανέφερε η Evergrande, αλλά δεν ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα στελέχη πραγματοποίησαν πρόωρες εξαγορές 12 προϊόντων διαχείρισης πλούτου της Evergrande από την 1η Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που η εταιρεία αντιμετώπιζε χρέος άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δήλωνε ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τους χιλιάδες μικροεπενδυτές που έχουν στην κατοχή τους επίσης τέτοια προϊόντα.

Καθώς η Evergrande έχει πλέον βυθιστεί σε μια τεράστια κρίση ρευστότητας, δυσκολεύεται να αποπληρώσει περισσότερους από 80.000 ανθρώπους που κατέχουν περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια από τα προϊόντα διαχείρισης πλούτου της, συμπεριλαμβανομένων πολλών υπαλλήλων της.
Εκατοντάδες άτομα αποτελούμενα από θυμωμένο προσωπικό και μικροεπενδυτές αντιμετώπισαν την Evergrande μαζί με τους απλήρωτους προμηθευτές στην έδρα της. Μια γυναίκα μάλιστα έβγαλε ένα μαχαίρι και απείλησε να αυτοκτονήσει σε μια συνάντηση.

Η Evergrande, αγωνιζόμενη να αποφορτίσει τις υποχρεώσεις της, προσπαθεί να αποπληρώσει τους επενδυτές με διαμερίσματα, θέσεις στάθμευσης ή γραφεία αντί μετρητών.
Οι ειδικοί δήλωσαν ότι, λόγω των επιπτώσεων από την παρακμή της Evergrande, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τις κινεζικές εταιρείες να συνεχίσουν να πωλούν προϊόντα διαχείρισης πλούτου υψηλού κινδύνου και υψηλών αποδόσεων με τον ίδιο τρόπο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.