ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Ζήτησε βοήθεια απ'τις μεγάλες εταιρείες στο πρόβλημα του εφοδιασμού

08:26 - 14 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Σοβαρό πρόβλημα στην αλυσίδα εφοδιασμού παρατηρείται στις ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να ενταθεί ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

Ο Τζο Μπάιντεν παρότρυνε την Τετάρτη (13/10) τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης, την ώρα που ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει μία αναδιοργάνωση του συστήματος εφοδιασμού, ώστε αυτό να αποσυμφορηθεί σε παναμερικανικό επίπεδο.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, το Λιμάνι του Λος Άντζελες θα ενταχθεί μαζί με το Λιμάνι του Λονγκ Μπιτς, που είναι δύο από τα αμερικανικά λιμάνια με τη μεγαλύτερη κίνηση εμπορευμάτων, σε ένα πλαίσιο παράτασης της λειτουργίας τους όλο το 24ωρο, προκειμένου να μεταφορτωθεί εκτιμώμενος αριθμός 500.000 εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία βρίσκονται σε πλοία στα ανοιχτά των λιμανιών.

Μεγάλες εταιρίες, όπως, η Walmart, η Target, αλλά και άλλες, θα παρατείνουν τη λειτουργία τους στη διάρκεια της νύχτας εντός των λιμανιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες για την παράδοση των προϊόντων.

«Αν χρειαστεί ομοσπονδιακή υποστήριξη, θα κατευθύνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αν ο ιδιωτικός τομέας δεν δραστηριοποιηθεί άμεσα, θα τους καλέσουμε και θα τους ζητήσουμε να δράσουν», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.