ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FDA: «Πράσινο» φως στην τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna

22:56 - 14 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
FDA: «Πράσινο» φως στην τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna
Η συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπτη (14/10), τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Moderna για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Σύμφωνα με το CNN, η επιτροπή του FDA συμφώνησε ότι η χρήση της τρίτης δόσης θα ήταν ασφαλής και αποτελεσματική σε μερικούς ανθρώπους που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Moderna είχε ζητήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για μισή δόση του εμβολίου της, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστική για ορισμένα άτομα.

Και τα 19 μέλη της επιτροπής υποστήριξαν την έγκριση μιας αναμνηστικής δόσης 50 μικρογραμμαρίων -το ήμισυ του μεγέθους των δόσεων των 100 μικρογραμμαρίων που χρησιμοποιήθηκαν στη βασική σειρά του εμβολίου δύο δόσεων- τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση και μόνο για ορισμένες ομάδες, οι οποίες είναι οι εξής:

- άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω

- άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών λοιμώξεων

- άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, η έκθεση στον κορονοϊό των οποίων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους λόγω επιπλοκών από Covid-19 ή άλλη σοβαρή ασθένεια

Το αίτημα της Moderna αντικατοπτρίζει τις ομάδες που έχουν εξουσιοδοτηθεί να λάβουν αναμνηστική δόση και του εμβολίου mRNA της Pfizer.

Σημειώνεται ότι οι τρίτες δόσεις των εμβολίων της Moderna και της Pfizer έχουν ήδη εγκριθεί για ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.