ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουδάν: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα

09:25 - 25 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Σουδάν: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα
Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για πραξικόπημα στο Σουδάν. Στρατιωτική δύναμη έθεσε σε κατ’ οίκον κράτηση τον πρωθυπουργό της χώρας, Αμπντάλα Χάμντοκ, ενώ συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός του Σουδάν, ο Αμπντάλα Χάμντοκ, τέθηκε σε κατ’ οίκον κράτηση από δύναμη του στρατού που δεν είναι σαφές σε τίνος τις διαταγές υπακούει, έπειτα από πολιορκία της κατοικίας του νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25/10), μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει. 

Νωρίτερα, η ίδια δύναμη συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Χάμντοκ –Επικοινωνιών, Πληροφοριών, Οικονομικών, Βιομηχανίας– κι έναν πολίτη που συμμετέχει στο κυβερνητικό συμβούλιο, καθώς και τον κυβερνήτη του Χαρτούμ, κατά τις ίδιες πηγές. Οι συλλήψεις αναμένεται να συνεχιστούν. 

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει κοπεί σε όλη τη χώρα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Επίσης μοιάζει να έχει διακοπεί η λειτουργία μεγάλου μέρους των δικτύων τηλεφωνίας.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ έκλεισε και οι διεθνείς πτήσεις ανεστάλησαν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια του Ντουμπάι, την ώρα που δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση από τις αρχές του Σουδάν.

Το τελευταίο διάστημα στο Σουδάν γίνονταν διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης από οπαδούς του κόμματος του Όμαρ Ελ Μπασίρ, που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα και ήταν πρόεδρος του Σουδάν ώσπου τον ανέτρεψε ο στρατός το 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.