ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα είπαν για πάνω από μία ώρα Μπάιντεν και Ερντογάν

14:20 - 31 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Τα είπαν για πάνω από μία ώρα Μπάιντεν και Ερντογάν
Μία ώρα και 10 λεπτά, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, δηλαδή, διήρκεσε η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή (31/1), στο περιθώριο της συνόδου του G20 στη Ρώμη.

Αρχικά, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει περί τα 20 λεπτά.

Στην συνάντηση, εκτός των δύο προέδρων, παραβρέθηκαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, ο Τούρκος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίκεν.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, «ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε την επιθυμία για διατήρηση εποικοδομητικών σχέσεων, επέκταση πεδίων συνεργασίας, και αποτελεσματικής διαχείρισης των διαφωνιών μας». 

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε «πολύ θετικό κλίμα».  

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινού μηχανισμού για την ενίσχυση και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν και τα βήματα που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την κοινή προοπτική για την αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου.

Ακόμα, δόθηκε έμφαση στη σημασία της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και τη στρατηγική εταιρική σχέση και εκφράστηκε επίσης η ικανοποίηση για τα αμοιβαία βήματα που έγιναν για την κλιματική αλλαγή.

Πάντως, όταν ο Μπάιντεν ρωτήθηκε, προσερχόμενος στη συνάντηση, για το αν θα δώσει F-16 στην Τουρκία, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «σχεδιάζουμε να έχουμε μια καλή συνάντηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:38 - 31 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.