ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pfizer: Ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού-Μειώνει τον κίνδυνο κατά 89%

14:20 - 05 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Pfizer: Ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού-Μειώνει τον κίνδυνο κατά 89%
Η Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/11) ότι ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού που μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89% στους ασθενείς υψηλού κινδύνου που μολύνθηκαν πρόσφατα.

Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν πάνω από 1.200 ασθενείς με κορονοϊό που διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά. Εκείνοι που έλαβαν τα χάπια της Pfizer είχαν πολύ μικρότερες πιθανότητες να καταλήξουν σττο νοσοκομείο σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους χορηγήθηκαν εικονικά σκευάσματα (placebo).

Κανείς από εκείνους που έλαβαν το χάπι της Pfizer δεν έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, σε αντίθεση με δέκα άτομα που είχαν λάβει placebo.

Ο διευθύνων σύμβουλός της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η θεραπεία με τα συγκεκριμένα χάπια, εφόσον λάβει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστών Αρχών, μπορεί «να εξαλείψει έως και εννέα από τις δέκα εισαγωγές σε νοσοκομεία».

Πλέον, σχεδιάζει να υποβάλει τα ευρήματα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για έγκριση έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη στη Βρετανία εγκρίθηκε το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 05 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.