• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Υγεία

ΥΓΕΙΑ

Στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας προχώρησαν η Docandu και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου στο πλαίσιο της της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η νούμερο ένα εταιρεία ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στα 11 Σπίτια του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, μέσω της PREMIUM έκδοσης της πλατφόρμας, για την αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών και συμβουλευτικής εξ αποστάσεως, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας το ήδη υπάρχον σύστημα ιατρικής φροντίδας των Σπιτιών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι το προϊόν «DIASTINE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως φυτικό προϊόν/συμπλήρωμα διατροφής για την μείωση του σακχάρου και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων και των συνεπειών του διαβήτη, δεν αποτελεί εγκεκριμένο φάρμακο, καθώς δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον ΕΟΦ ή άλλη αρμόδια αρχή.

Την πρώτη μονάδα παραγωγής εμβολίων στην Ελλάδα δημιουργεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, μετά από χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την είδηση γνωστοποίησε στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», ο νέος γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου δρ Στάθης Γκόνος.

Tο Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα (1/11/2021 - 30/10/2022) iHERE – Digital Health LiteRacy Education For Vulnerable Groups, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού υγείας ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. 

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων VEGA HONEY & VIAZENE BLU.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η επίταξη γιατρών, με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να καταγγέλλει αστοχίες.

24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη (13/1) οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ανασταλούν οι εφημερίες, με στόχο τη μετατροπή του σε MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο παιδιών.

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του περιεχομένου του εντύπου «Ιστορικό αιμοδότη».

Η Κεντρική Κλινική Αθηνών, με πρωτοβουλία της και κατόπιν ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, έχει ήδη αναλάβει από χθες (9/1/2022) τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας έναντι της πανδημίας.  Σημειώνεται ότι η Κλινική είχε ήδη, από 22/11/2020, εκφράσει τη σχετική πρόθεσή της.

Τι είναι το σύνδρομο, LongCOVID ή PostCOVID, ποια συμπτώματα και επιπλοκές (όψιμες ή μακροχρόνιες) περιλαμβάνει, εμμένουν αυτές ή εμφανίζονται μετά τη λοίμωξη με SARS-COV-2, τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του;

Αιχμές για την αξιοπιστία των PCR test που προσφέρονται ή διαφημίζονται από διαγνωστικά εργαστήρια και φορείς σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τιμή διατίμησης των 47 ευρώ, "μάλιστα κάτω και από τα 30 ευρώ", αφήνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, θέτοντας το ερώτημα "πως μπορούν να διατίθενται τα PCR σε τιμές κάτω του κόστους;"

Ισχυρό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την COVID-19, συγκροτεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Επικαιροποιημένο κατάλογο των rapid και self test που έχουν λάβει πιστοποιητικό ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ.

σελίδα 1 από 322
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman