ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αυστραλία θα συνεχίσει να πουλά άνθρακα «τις επόμενες δεκαετίες»

10:19 - 08 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Η Αυστραλία θα συνεχίσει να πουλά άνθρακα «τις επόμενες δεκαετίες»
Δεν προτίθεται να αλλάξει την πολιτική της και να περιορίσει σύντομα την πώληση άνθρακα η Αυστραλία, καθώς, όπως ξεκαθάρισε, θα συνεχίσει να το κάνει για «τις επόμενες δεκαετίες».

Περίπου 40 χώρες δεσμεύθηκαν να εγκαταλείψουν τον άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες στη διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη, αλλά η Αυστραλία, όπως και πολλές άλλες χώρες που καταναλώνουν πολύ άνθρακα, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, δεν υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία.

«Δηλώσαμε απολύτως ξεκάθαρα ότι δεν θα κλείσουμε τα ανθρακωρυχεία μας ούτε τα εργοστάσιά μας που λειτουργούν με άνθρακα», τόνισε ο Αυστραλός υπουργός Πόρων Κιθ Πιτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Διαβεβαίωσε ότι η Αυστραλία έχει την καλύτερη ποιότητα άνθρακα παγκοσμίως «και γι’ αυτό θα εξακολουθήσουμε να έχουμε πωλήσεις τις επόμενες δεκαετίες».

Ο Αυστραλός υπουργός εκτίμησε ότι η ζήτηση του άνθρακα αναμένεται να αυξηθεί ως το 2030, συμπληρώνοντας ότι «αν δεν κερδίσουμε αυτή την αγορά, κάποιος άλλος θα την κερδίσει».

Γενικότερα η Αυστραλία έχει δεσμευτεί να πετύχει την ουδετερότητα του άνθρακα ως το 2050, αλλά τα σχέδια της αυστραλιανής κυβέρνησης προκάλεσαν επικρίσεις για την έλλειψη σαφήνειάς τους καθώς και για το γεγονός ότι βασίζονται σε ακόμη άγνωστες τεχνολογικές καινοτομίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.