ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Σάλος με τον θάνατο Έλληνα ομογενή σε αστυνομικό τμήμα

16:15 - 09 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Σάλος με τον θάνατο Έλληνα ομογενή σε αστυνομικό τμήμα
Τον γύρο του κόσμου προκαλώντας αντιδράσεις κάνει η είδηση του θανάτου Έλληνα ομογενή που τελούσε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στη Γερμανία, με το βίντεο της βίαιης σύλληψής του να σοκάρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφορικά με τι συνθήκες θανάτου του Έλληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη, την περασμένη Δευτέρα ένας οδηγός ταξί ενημέρωσε το πλήρωμα περιπολικού για δύο αδέλφια που διαπληκτίζονταν έντονα και πάνω στον καυγά η γυναίκα τραυματίστηκε.

Η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο 25χρονος προσπάθησε να ρίξει στο έδαφος μια αστυνομικίνα κι ότι αντιστάθηκε έντονα κατά τη σύλληψή του τραυματίζοντας δύο όργανα μέχρι να φθάσουν ενισχύσεις, να τον συλλάβουν και να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί λόγω υποψίας ότι τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών του πήραν δείγμα αίματος, αλλά ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή αποδείχθηκαν άκαρπες.

Βάσει, όμως, όσων κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 25χρονος είχε χειρουργηθεί πρόσφατα και η αιτία θανάτου του ήταν η αστυνομική βία.

Τους παρακαλούσαν να σταματήσουν

Μάλιστα, στο βίντεο της σύλληψής του που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια γυναίκα, που φέρεται να είναι η αδελφή του, ακούγεται να παρακαλάει τους αστυνομικούς να σταματήσουν γιατί είναι εγχειρισμένος.

{https://twitter.com/chris_avramidis/status/1457423403149889537?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1457423403149889537%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fchris_avramidis2Fstatus2F1457423403149889537provider%3Dtwitter}

Εισαγγελία και αστυνομία του Βούπερταλ παρέπεμψαν στο πόρισμα της νεκροψίας, κατά την οποία οποία δεν βρέθηκαν στοιχεία για «ενοχή τρίτων ή βία που προκάλεσε θάνατο», αλλά μάλλον, «μια υποκείμενη ασθένεια σε συνδυασμό με την κατανάλωση ναρκωτικών προκάλεσε θάνατο».

Η έρευνα, ως εκ τούτου, για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη δεν στρέφεται σε βάρος των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, αλλά σε βάρος αγνώστου που φέρεται να του προμήθευσε ναρκωτικά.

Η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το Γενικό Προξενείο στο Ντύσσελντορφ, παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του. «Οι ελληνικές αρχές στην Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους» σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.