ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO BP:Για δεκαετίες ακόμα στο ενεργειακό τοπίο πετρέλαιο και αέριο

13:05 - 15 Νοε 2021 | Ειδήσεις
CEO BP:Για δεκαετίες ακόμα στο ενεργειακό τοπίο πετρέλαιο και αέριο
Την πεποίθησή του ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να παίζουν βασικό ρόλο στο ενεργειακό τοπίο για χρόνια ακόμα εξέφρασε ο CEO της BP Μπέρναρντ Λούνεϊ.

Αν και η εταιρεία έχει δεσμευτεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, ο Λούνεϊ εξήγησε ότι οι υδρογονάνθρακες δεν θα εξαλειφθούν έτσι εύκολα.

«Πρόκειται σίγουρα για μια όχι δημοφιλή άποψη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν για δεκαετίες στο ενεργειακό σύστημα.

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στον στόχο που είναι να περιορίσουμε τις εκπομπές».

Εξήγησε ότι μια σωστή κατεύθυνση είναι να αντικαταστήσουμε τον άνθρακα με το φυσικό αέριο, μειώνοντας, έτσι, τις εκπομπές άνθρακα. «Και μετά σταδιακά θα απανθρακοποιήσουμε αυτό το φυσικό αέριο», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά τη λήξη των διεργασιών της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή του COP26 στη Γλασκώβη, όπου συμφωνήθηκε η μείωση χρήσης άνθρακα και όχι η κατάργησή του.

Ο Λούνεϊ επεσήμανε, πάντως, ότι η BP έχει κάνει δραματικές αλλαγές ώστε να επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου θα φέρει αυξήσεις τιμών»

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά την παραγωγή στη φάση της μετάβασης από τη μια ενεργειακή πολιτική σε άλλη, εξηγώντας ότι αν μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου και αερίου, οι τιμές θα ανέβουν, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους καταναλωτές.

«Οι υψηλές τιμές δεν είναι καλές για τους καταναλωτές. Ανησυχώ ότι αυτό θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα και θα έστρεφε τον κόσμο κατά της ενεργειακής μετάβασης.

Συνεπώς θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο μετάβασης που λειτουργεί όσον αφορά την παραγωγή, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη ζήτηση ώστε η μετάβαση που χρειάζεται το κλίμα να γίνει ομαλά και με έναν τρόπο που θα φέρει τον κόσμο στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.