ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν F16,θα στραφούμε στους S400

10:42 - 17 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Ακάρ: Αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν F16,θα στραφούμε στους S400
Ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ όσον αφορά τα F16, λέγοντας ότι, αν δεν τους τα δώσουν, θα στραφούν στη λύση των S400.

«Θεωρούμε πως οι ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό (στα F16) θα έχoυν θετική προσέγγιση. Όμως το θέμα το παρακολουθούμε στενά επειδή η διαδικασία θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ θα είναι αρνητική, εμείς , η Τουρκία, στο περιβάλλον απειλής το οποίο βρισκόμαστε όπως είναι φυσικό αλλά και υποχρεωτικό, θα εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Μας ρωτάτε που είναι οι S400. Για να καταλάβω.. δεχθήκαμε αεροπορική επίθεση και δεν χρησιμοποιήσαμε τους S400; Aυτό είναι αμυντικό σύστημα. Αυτό είναι ένα αμυντικό θέμα. Ζήτημα ασφάλειας, δεν μπορούμε να τα αποκαλύπτουμε όλα. Έχουμε κάποια μέτρα, κάποιες εργασίες κι όλοι πρέπει να ξέρουν πως όταν έρθει η στιγμή και η ώρα θα χρησιμοποιηθούν. Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει καμία υποχώρηση. Κάποια θέματα είναι μυστικά, δεν αποκαλύπτονται . Είναι τα εθνικά μυστικά των χωρών», είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.