ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Moderna ζητά έγκριση της τρίτης δόσης σ’όλους τους ενήλικες

21:57 - 17 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Η Moderna ζητά έγκριση της τρίτης δόσης σ’όλους τους ενήλικες
Αίτημα στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την έγκριση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της σε όλους τους ενήλικες έστειλε η Moderna.

Η φαρμακευτική εταιρεία ζήτησε από τον FDA να επιτρέψει στους 71 εκατομμύρια ενήλικες που είχαν αρχικά εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Moderna να λάβουν την τρίτη δόση, καθώς τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις προσφέρουν καλύτερη προστασία.

Η δόση των 50 μικρογραμμαρίων στην τρίτη δόση της Moderna είναι η μισή από τα 100 μικρογραμμάρια που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο πρώτες λήψεις για τους ενήλικες.

Ο FDA είχε ανάψει «πράσινο» φως τον περασμένο μήνα, ώστε η αναμνηστική δόση της Moderna να χορηγείται έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και ενήλικες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από τη νόσηση με COVID-19 λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

Το νέο αίτημα της Moderna έρχεται καθώς ο FDA είναι έτοιμος να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για όλους τους ενήλικες, εν όψει της συμβουλευτικής συνάντησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την ερχόμενη Παρασκευή (19/11).

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 17 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.