ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: «Πέρασε» το ν/σ των $1,75 τρισ.- Τι περιλαμβάνει

19:37 - 19 Νοε 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: «Πέρασε» το ν/σ των $1,75 τρισ.- Τι περιλαμβάνει
«Πράσινο φως» στο νομοσχέδιο, συνολικού ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων, για τις κοινωνικές δαπάνες και την κλιματική αλλαγή άναψε σήμερα (19/11) η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, στέλνοντάς το στη Γερουσία, όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικές αλλαγές.

Το ν/σ «πέρασε» με ψήφους 220 έναντι 213.

Το νομοσχέδιο υπό την ονομασία «Build Back Better» αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια των ΗΠΑ να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τη στήριξη της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Συνολικά θα επενδυθούν 555 δισ. δολάρια σε κλιματικά project, κυρίως μέσω σημαντικών φορολογικών διευκολύνσεων για την προώθηση έργων μηδενικών ρύπων, με απώτερο στόχο τη μείωση των ρύπων άνθρακα στο μισό μέχρι το 2030 και η επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Το ποσό αυτό είναι μικρότερο από το αρχικό ποσό των 600 δισ. δολαρίων που περιλάμβανε το αρχικό πακέτο, όμως και πάλι θεωρείται σημαντικό.

Παράλληλα, το επίμαχο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια πρόταση για αύξηση της έκπτωσης της φορολογίας έως και 12.500 δολάρια για ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.