ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Ένα ακόμα βήμα για τον έλεγχο των Big Tech

09:24 - 23 Νοε 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: Ένα ακόμα βήμα για τον έλεγχο των Big Tech
Η Ευρώπη κάνει ένα ακόμα βήμα προς τη θέσπιση κανόνων για να περιορίσει αυτό που θεωρεί ως αντιανταγωνιστική συμπεριφορά των Big Tech, με την τελική ψηφοφορία στην επιτροπή εσωτερικών αγορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έπειτα από μια μακρά μάχη μεταξύ κεντροδεξιών και αριστερών πολιτικών, η επιτροπή θα ψηφίσει τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ που θα μπορούσε να πλήξει ιδιαίτερα τις πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας - Google, Amazon, Facebook, Apple και Microsoft, γνωστές συλλογικά ως GAFAM.

Ενδέχεται επίσης να επηρεαστούν ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Booking.com και οι εταιρείες για διαδικτυακές αγορές, Zalando και Alibaba.

Μετά την υπογραφή από την ολομέλεια, τον επόμενο μήνα το κοινοβούλιο θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή και 27 κράτη μέλη που θα μπορούσαν να θέσουν περισσότερες εταιρείες στο πεδίο εφαρμογής των νέων κανόνων. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες μάχες έχουν πλέον μετατοπιστεί στον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσο μακριά θα φτάσει η ΕΕ στους περιορισμούς για τη στοχευμένη διαφήμιση και τη διαφάνεια του αλγορίθμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.