ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: «Ζωή» 9 μηνών για το πιστοποιητικό Covid-19 για ταξίδια

12:02 - 25 Νοε 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: «Ζωή» 9 μηνών για το πιστοποιητικό Covid-19 για ταξίδια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να θέσει ένα χρονικό όριο 9 μηνών για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμών Covid-19 για ταξίδια εντός του μπλοκ και θα προτείνει επίσης να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από το μπλοκ. Καλεί επίσης τις χώρες να ανοίξουν ξανά από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσους έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει το έγγραφο.

Τα προτεινόμενα update εισάγουν επίσης το νέο χρονικό όριο για την ισχύ των πιστοποιητικών Covid, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μετά την περίοδο των 9 μηνών. Με την τρίτη δόση δηλαδή το πιστοποιητικό θα ανανεώνεται ουσιαστικά ως... διαβατήριο για τα ταξίδια.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες θα επιτρέπουν επίσης τα ταξίδια στην ΕΕ για παιδιά μεταξύ 6 και 17 ετών που έχουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 25 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.