• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Tράπεζες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δάνεια ύψους άνω των 22 δισ. ευρώ προβλέπεται να χορηγήσει ώς το 2024 η Τράπεζα Πειραιώς, όπως επιβεβαίωσε την Πέπμπτη 17/6 ο πρόεδρός της, Γεώργιος Χατζηνικολάου, μιλώντας με φυσική παρουσία από το βήμα του υβριδικού συνεδρίου "Export Summit", που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).

Ζημιές 5,8 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Attica Bank το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι ζημιών 12,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η τράπεζα κατέγραψε αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 20% σε σχέση με την περσινή χρήση, καθώς και αύξηση καταθέσεων 12,3% σε ετήσια βάση.

Η Eurobank απέσπασε δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον τομέα των μετα-συναλλακτικών υπηρεσιών, καθώς αναδείχθηκε η Καλύτερη Τράπεζα Υποθεματοφυλακής (Best Sub-Custodian Bank in Greece, 2021) για την Ελλάδα, το 2021, από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance καιOutstanding Performer, Southern Europe 2020” από το περιοδικό Global Custodian, που αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς στο συγκεκριμένο χώρο.

Με την τελετή βράβευσης 10 νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε ο  Διαγωνισμός  «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για ενδέκατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. 

Ο Διοικητής της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) κ. Rolf Wenzel και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γεώργιος Μπούκης υπέγραψαν σήμερα (15/6), παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, δανειακή σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ, η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση τοπικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Bank ενέκρινε σήμερα (15/6) την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της τράπεζας, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, με ποσοστό απαρτίας που υπερέβη το 57%.

Υπεγράφη στις 09/06/2021, μεταξύ της Τράπεζας Eurobank και του Σωματείου Εργαζομένων Union Eurobank, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους εργασίας του Προσωπικού με θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα: 

Οριστικές συμφωνίες με τις Intrum AB (publ) και Serengeti Asset Management LP υπέγραψε η Πειραιώς Financial Holdings για την πώληση του 49% και του 2% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine και junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Sunrise I.

Σήμερα (15/6) στις 10 το πρωί ξεκινά η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, οι οποίοι αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο φως» για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Υπεγράφη στις 4/6/2021, μεταξύ της Τράπεζας Eurobank και του Σωματείου Εργαζομένων Union Eurobank, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Η Alpha Bank βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εξασφαλίσει την έγκριση των μετόχων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές της τράπεζας στο Reuters.

Η Eurobank Equities αξιολογεί τις ελληνικές τράπεζες με συστάσεις buy για τις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, ενώ δίνει ουδέτερη σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς.

Το Greek Fintech Hub σας προσκαλεί στην πρώτη διεθνής διαδικτυακή εκδήλωση του Greek Fintech Hub με θέμα Leading Innovation in Financial Services.

 
σελίδα 1 από 1415
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman