• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Tράπεζες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο Όμιλος Eurobank διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο δανείων προς τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που δανειοδοτούν τον κλάδο, και τον δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Petrofin Research©. 

Οι συστημικές τράπεζες αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, καθώς η Eurobank, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του φετινού πρώτου τριμήνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου BFF Banking Group ενέκρινε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2022, με τον Όμιλο να καταγράφει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους €38.1 εκατ., αυξημένα κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ισχυρή ανάπτυξη της δραστηριότητας factoring.

«Best Performing New Member» αναδείχθηκε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη δραστηριότητά της. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεχώρισε για την συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία, έχοντας χορηγήσει από το 2020 έως σήμερα πάνω από 39.000 δάνεια αξίας άνω των 8,4 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ταχύτητα υλοποίησης των χρηματοδοτικών της εργαλείων της HDB, με time-to-market μέχρι 3 μήνες, και στη συμβολή της HDB στη δημιουργία περισσότερων από 18.600 νέων θέσεων εργασίας.

Οι Ελληνικές Τράπεζες, αποκρινόμενες στο κάλεσμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τη συνδρομή τους στην ενίσχυση της προληπτικής θωράκισης της χώρας μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου,  αποφάσισαν να διαθέσουν, μέσω της Ελληνικής  Ένωσης Τραπεζών,  το ποσό του 1 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί από το Υπουργείο για τη μίσθωση, κατά τη θερινή περίοδο, εναερίων μέσων πυρόσβεσης.

H Candia Bank, το «παιδί» του γάμου Παγκρήτιας, Συνεταιριστικής Χανίων θα έχει στόχο την εξυπηρέτηση του μικρομεσαίου επιχειρηματικού χώρου, όπως τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, o Πρόεδρος της Lyktos Group, Μιχάλης Σάλλας. 

Σε διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Τράπεζα Κύπρου, προέβη η διοίκηση της ETE.

Τετραήμερη περιοδεία στο σύνολο των Νομών της Κρήτης πραγματοποίησε η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και τη συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και Retail Banking Ισίδωρου Πάσσα, της Chief Human Resources Officer Φραγκίσκης Μελίσσα και των Διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων, Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει την γκάμα των ψηφιακών υπηρεσιών της προς τις επιχειρήσεις με τη νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία, Piraeus4All, η οποία παρέχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους πελάτες της Τράπεζας και τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρόνο και κόστος στις πληρωμές τους.

Τη σταθερή δέσμευσή της στη γυναικεία ενδυνάμωση, την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την άρση των ανισοτήτων επιβεβαιώνει η Alpha Bank, μέσα από τη συνεργασία της με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Women Do Business” με στόχο τη στήριξη γυναικών από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό κλάδο.

Η Eurobank αναδείχθηκε «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2022, συμπληρώνοντας επτά (7) διαδοχικά έτη που λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση (2016 - 2022) από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance.

Ισχυρή κερδοφορία, με καθαρό αποτέλεσμα στα €520 εκατ., για δεύτερο συνεχόμενο θετικό τρίμηνο πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς στο ξεκίνημα του 2022. Η κεφαλαιακή της θέση είναι ισχυρή, με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1 fully loaded στο 10%.

Συνολικά 47,379 εκατ. ευρώ θα λάβουν 9.901 πρώην εργαζόμενοι σε τράπεζες, που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση, μετά από σχετική απόφαση που υπέγραψε χθες (11/5) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

σελίδα 1 από 1456
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman