ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης- Επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος

12:43 - 26 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία: Άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης- Επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος
Μικρή άνοδο κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία τον Νοέμβριο, αλλά το καταναλωτικό κλίμα επιδεινώθηκε για δεύτερο μήνα, καθώς η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων δημιούργησε αμφιβολίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο μεταποιητικός τομέας παρέμεινε ισχυρός, ωστόσο δείκτης εμπιστοσύνης στον κλάδο της μεταποίησης σημείωσε άνοδο στις 116 μονάδες, από το ανοδικά αναθεωρημένο ποσοστό των 115,1 μονάδων τον Οκτώβριο, έναντι εκτιμήσεων για 114 μονάδες.

Παρόλα αυτά, αυτό αντισταθμίστηκε από την πτώση του κλίματος στον τομέα υπηρεσιών και κατασκευών. Ο σύνθετος δείκτης της Istat για το επιχειρηματικό κλίμα, διαμορφώθηκε στις 115,1 μονάδες από τις 115 μονάδες τον Οκτώβριο.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε αυτόν τον μήνα στις 117,5 μονάδες από τις 118,4 μονάδες τον Οκτώβριο, αλλά υπερέβη τις εκτιμήσεις για 117 μονάδες.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 8,9% τον προηγούμενο χρόνο, στη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ μεταπολεμικά.

Πάντως, η Ρώμη επισήμως προβλέπει ανάκαμψη 6% το 2021, αλλά τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν πως η ανάπτυξη πιθανώς θα είναι πιο ισχυρή.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.