ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Δεν ξέρω αν θα θέσω υποψηφιότητα το 2024!

19:55 - 30 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Πούτιν: Δεν ξέρω αν θα θέσω υποψηφιότητα το 2024!
Αν και έχει προχωρήσει όλες τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνταν για να ξαναείναι υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας το 2024, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζει πως δεν είναι ακόμα δεδομενο πως θα το πράξει.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα Τρίτη (30/11) ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία στο Κρεμλίνο, όταν η τρέχουσα θητεία του λήξει το 2024.

«Σε ότι αφορά τα δικά μου σχέδια, τότε πρέπει να πω ξέρετε ποιο είναι το τέχνασμα; Το τέχνασμα βρίσκεται στο ότι σύμφωνα με το σύνταγμα, έχω το δικαίωμα να εκλεγώ για μια νέα θητεία. Το αν θα το κάνω αυτό ή όχι, προς το παρόν δεν έχω αποφασίσει, αλλά η ίδια η ύπαρξη αυτού του δικαιώματος (της υποψηφιότητας) σταθεροποιεί ήδη την εσωτερική πολιτική κατάσταση, περίπου όπως έκανε και ο Μπάιντεν όταν δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός από τις αρχές του αιώνα, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο ηγέτη του Κρεμλίνου μετά τον Ιωσήφ Στάλιν. Η Ρωσία ψήφισε μεταρρυθμίσεις πέρυσι, οι οποίες δίνουν στον πρόεδρο Πούτιν το δικαίωμα να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες, χωρίς τις οποίες θα έπρεπε να παραιτηθεί το 2024.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.