ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρώπης: Ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό, ακόμη και lockdown!

15:35 - 02 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρώπης: Ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό, ακόμη και lockdown!
Εκφράζοντας την ανησυχία της, για την ταχέως εξελισσόμενη πανδημία Covid-19, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνέστησε, κατ’ αρχήν, μία «παγκόσμια δίκαιη διανομή εμβολίων», η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι ασφαλείς», είπαν οι βουλευτές, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η κυκλοφορία του ιού εμβολιάζοντας ευπαθείς ομάδες και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας παντού για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι και ασθένειες. Η δήλωση αναφέρεται επίσης σε «δισταγμό έναντι των εμβολίων, που τροφοδοτείται από παραπληροφόρηση και δυσπιστία προς την κυβέρνηση», γεγονός που καθιστά την πρόοδο του εμβολίου πιο δύσκολη.

Ως εκ τούτου, η επιτροπή συνιστά την επένδυση σε ισχυρές εκστρατείες εκπαίδευσης για τα εμβόλια, αλλά και «την έναρξη της συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Τέλος, καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα - με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - για να μειώσουν τα ποσοστά μόλυνσης, μεταξύ άλλων μέσω μεθόδων φραγμού όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και οι διακοπές λειτουργίας και τα lockdown εάν είναι απαραίτητο.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 02 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.