ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήγμα για τη βρετανική χαλυβουργία ο φόρος άνθρακα της ΕΕ

16:26 - 08 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Πλήγμα για τη βρετανική χαλυβουργία ο φόρος άνθρακα της ΕΕ
Σημαντικό πλήγμα μπορεί να αποτελέσει ο προτεινόμενος όρος άνθρακα της ΕΕ για τη βρετανική χαλυβουργία.

Όπως αναφέρει πόρισμα της μελέτης του «Chatham House», οι χαλυβουργικές εγκαταστάσεις στην Ουαλία, τον βορρά και τη βορειοανατολική Αγγλία θα επηρεαστούν περισσότερο.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι ο Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα (ΜΣΠΑ) θα επιφέρει δασμούς στην εισαγωγή ορισμένων προϊόντων ανάλογα με το πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεται κατά την παραγωγή.

Τα προϊόντα του Ηνωμένου Βασιλείου υπόκεινται ήδη σε δασμούς στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεπώς δεν θα επιβαρύνονται εκ νέου, αλλά οι εξαγωγείς θα πρέπει να αποδεικνύουν πόση ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα έχει εκπεμφθεί κατά την παραγωγή και να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έχει καταβληθεί ο φόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ είχαν συμφωνήσει ότι θα εξέταζαν τρόπους σύνδεσης των συστημάτων εμπορίας εκπομπών τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο, παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει σημειωθεί πρόοδος από τότε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.