ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για γιατρούς και νοσηλευτές

15:35 - 10 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για γιατρούς και νοσηλευτές
Και με τη... βούλα της Μπούντεσταγκ, ο εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών κατά του κορονοϊού είναι πλέον υποχρεωτικός στη Γερμανία.

Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν την Παρασκευή (10/12) τον σχετικό νόμο, ανοίγοντας τον δρόμο για επέκταση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του εμβολιασμού στο σύνολο του πληθυσμού, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του νέου έτους.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει στόχο να προστατευθούν οι ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Μπούντεσταγκ, όπου οι σοσιαλδημοκράτες, οι οικολόγοι και οι φιλελεύθεροι έχουν την πλειοψηφία, με 571 ψήφους υπέρ και 80 κατά.

Πλέον,  όλοι όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τους οίκους φροντίδας οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν ιαθεί από την Covid-19. Το μέτρο αφορά επίσης το προσωπικό ιδρυμάτων που υποδέχονται πρόσωπα με ειδικές ανάγκες, τις κλινικές ημέρας, τα ιατρεία, τις υπηρεσίες διάσωσης ή τα κοινωνικοεκπαιδευτικά κέντρα.

Στο νομοσχέδιο υπογραμμίζεται ότι οι επαγγελματίες της υγείας έχουν «ιδιαίτερη ευθύνη», επειδή βρίσκονται «σε στενή και εντατική επαφή με ομάδες προσώπων που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και σοβαρής ή θανάσιμης εξέλιξης της νόσου».

Οι μισθωτοί αυτοί θα έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022 για να αποδείξουν τον πλήρη εμβολιασμό τους, διαφορετικά δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 68% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού χαρακτήρα του εμβολιασμού για όλους τους ενηλίκους, με το ποσοστό να αυξάνεται συνεχώς.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 10 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.