ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό 10ετίας ο πληθωρισμός στην Βρετανία- «Εκτινάχθηκε» στο 5,1%

10:28 - 15 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Σε υψηλό 10ετίας ο πληθωρισμός στην Βρετανία- «Εκτινάχθηκε» στο 5,1%
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αναρριχήθηκε στο 5,1% τον περασμένο Νοέμβριο, που αποτελεί υψηλό δέκα ετών, καθώς «σφίγγει» ο κλοιός στη χώρα αναφορικά με το κόστος ζωής.

Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν το Νοέμβριο με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από 4,2% τον Οκτώβριο.

Η αύξηση αυτή είναι υψηλότερη από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με την Guardian, και υπερδιπλάσια του στόχου του Ηνωμένου Βασιλείου για πληθωρισμό 2%.

Μόνο το Νοέμβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7%, καθώς οι πιέσεις στις τιμές έπληξαν τα νοικοκυριά ενόψει των Χριστουγέννων.

Οι τιμές αυξήθηκαν σε ολόκληρη την οικονομία και κυρίως στις μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, των τροφίμων, της στέγασης και των οικιακών υπηρεσιών, του κόστους ένδυσης και υπόδησης να αυξάνονται.

Ο πληθωρισμός αυξάνεται πλέον πιο γρήγορα από τους μισθούς στην Βρετανία, πράγμα που, όπως αναφέρει η Guardian, σημαίνει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ξανά πτώση των πραγματικών μισθών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα χθεσινά (14/12) στοιχεία, η ανεργία στην Βρετανία υποχώρησε στο 4,2% σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.