• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Mέταλλα

ΜΕΤΑΛΛΑ

Mevaco: Σημαντική βελτίωση κερδοφορίας κατά το α’ εξάμηνο

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας Mevaco Μεταλλουργική κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας εταιρικής χρήσης.

ΣΙΔΜΑ: Στα €145,7 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο α’εξάμηνο-Αύξηση 36,9%

Αύξηση του κύκλου εργασιών και σημαντική κερδοφορία κατέγραψε κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε., σε επίπεδο τόσο Ομίλου όσο και Εταιρείας.

Οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς της Λάρκο και το νέο deadline

Από αναβολή σε αναβολή πάει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για τους δύο διαγωνισμούς, που αφορούν την πώληση της ιστορικής μεταλλευτικής βιομηχανίας, Λάρκο.

Ελληνικός Χρυσός: Αριστούχα μαθήτρια κέρδισε υποτροφία στο Κολλέγιο Ανατόλια

Η Ελληνικός Χρυσός με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η διαδικασία διάθεσης της πλήρους τριετούς υποτροφίας διδάκτρων και τροφείων, με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια ήταν επιτυχής και η μαθήτρια που ξεχώρισε και κέρδισε επάξια αυτή τη σημαντική ευκαιρία ζωής, είναι μια αριστούχα μαθήτρια από την Αρναία, Χαλκιδικής.

 

Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο: Ανάδειξη της Γεωλογικής Πολιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος

Του κ. Κωνσταντίνου Σάλτα, Μεταλλειολόγου Μηχανικού ΕΜΠ, Προέδρου ΕΑΓΜΕ

ΛΑΡΚΟ: Ήρθε η ώρα της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών

Για σήμερα (9/9) έχει προγραμματιστεί να αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές των δύο υποψηφίων για τα λατομεία της ΛΑΡΚΟ και η μία προσφορά για την εκμίσθωση του εργοστασίου της μεταλλευτικής βιομηχανίας στην Λάρυμνα.

«Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση €680 εκατ. του έργου των Σκουριών

Η Ελληνικός Χρυσός και η μητρική της, Eldorado Gold Corporation, ανακοίνωσαν σήμερα (7/9) τη σύναψη με ελληνικές τράπεζες «Επιστολής Ανάθεσης» κατόπιν έγκρισης της επιτροπής πιστώσεων των τραπεζών, για τη χρηματοδότηση ύψους 680 εκατ. ευρώ του έργου ανάπτυξης των Σκουριών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Μία δεσμευτική προσφορά για τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, έλαβε σήμερα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, μία δεσμευτική προσφορά για τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία ευρίσκοντο υπό τη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Α.Ε.

Ελληνικός Χρυσός: Τα ποσά για μεταλλευτικά τέλη και οι δεσμεύσεις

Στα ταμεία του Δήμου Αριστοτέλη θα αποδοθούν περί τα 2,4 εκατ. ευρώ, από τα 6.037.453 ευρώ σε Μεταλλευτικά Δικαιώματα που συνολικά η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός θα αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο για το 2021. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που συμπληρώνει ότι "η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει την ουσιαστική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, ανταποκρινόμενη συνεχώς και με συνέπεια στις προτεραιότητες και ανάγκες του Δήμου Αριστοτέλη και των κατοίκων του, στο πλαίσιο της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας που ασκεί. Παράλληλα, υποχρέωση της εταιρείας αποτελεί η ετήσια απόδοση μεταλλευτικών τελών για την δραστηριότητά της, η οποία υπολογίζεται με βάση τον νόμο (ΦΕΚ 1800 Β/1.7.14.) σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται πως το 20% των συνολικών υπολογιζόμενων τελών, θα αποδίδεται στον οικείο Δήμο όπου λαμβάνει χώρα η μεταλλευτική δραστηριότητα."

Διπλασιασμό των μεταλλευτικών τελών και για το 2021 πέτυχε ο Δήμος Αριστοτέλη

Την προσθήκη 2.400.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Αριστοτέλη για έργα και υποδομές, συνεπάγεται η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, για διπλασιασμό του αναλογούντος στον Δήμο Αριστοτέλη ποσοστού επί των μεταλλευτικών τελών, και το για το έτος 2021.

Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Διπλασιάζεται το ποσοστό από την εκμετάλλευση μεταλλείων

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, διπλασιάζεται, από το 20% σε 40%, το ποσοστό που πρόκειται να διατεθεί στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, από τέλη που βεβαιώθηκαν κι εισπράχθηκαν εντός του 2021 από την εκμετάλλευση ενεργών παραχωρήσεων μεταλλείων.

Ανεστάλη προσωρινά η κινητοποίηση στη ΛΑΡΚΟ- Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα

Σε απόφαση προσωρινής αναστολής της 24ωρης απεργίας και της συγκέντρωσης στην Αθήνα προχώρησαν τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μετά από θετικές εξελίξεις ως προς τις διεκδικήσεις τους.

ΛΑΡΚΟ: Για τις 26/8 μετατίθεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών

Μετά από απαίτηση των ενδιαφερόμενων, σε νέα αναβολή οδηγείται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, με επικρατέστερη ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών να καθορίζεται η 26η Αυγούστου.

σελίδα 1 από 172
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman