• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Mέταλλα

ΜΕΤΑΛΛΑ

Του Βασίλη Νικολετόπουλου, ιδρυτή της Natural Resources PC

Μεθαύριο  Πέμπτη 20 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για την υπόθεση της ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων που χορήγησε το ελληνικό δημόσιο στη ΛΑΡΚΟ την ίδια ώρα που η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αντιμετωπίζει ήδη πολλά άλλα εμπόδια.

Σοβαρή καθυστέρηση καταγράφεται στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ καθώς οι 3 ενδιαφερόμενοι επενδυτές (Mytilineos, κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - AD Holdings και Commodity & Mining Insight Irland) δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις της κυβέρνησης για πολλά θέματα της ιστορικής βιομηχανίας νικελίου.

Από τη νέα χρονιά αναμένονται εξελίξεις στο μέτωπο της ΛΑΡΚΟ καθώς οι σύνθετες νομικές και άλλες διαδικασίες της όλης προσπάθειας ιδιωτικοποίησης οδηγούν το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών τον Φεβρουάριο.

Σε συνέχεια της από 20 Οκτωβρίου 2021 σχετικής ανακοίνωσής της η ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι την 02.12.2021 εκταμιεύθηκε το κοινό εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο, ύψους έως 5.237.400 ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από την τράπεζα "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", ως αρχικό ομολογιούχο, όπως προβλεπόταν από τα συμβατικά έγγραφα για την έκδοση του ως άνω ομολογιακού δανείου, που υπεγράφη στις 20 Οκτωβρίου 2021.

Η Ελληνικός Χρυσός υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακαίνισης των σχολικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη, μια σημαντική δωρεά συνολικού κόστους €180.000, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών της ΒΑ Χαλκιδικής.

Υποχώρηση του τζίρου κατέγραψε με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις η Pyramis Μεταλλουργία, του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου που υπενθυμίζεται ότι έχει αναλάβει την προσπάθεια διατήρησης σε ελληνικά χέρια της Πίτσος.

Πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το πλούσιο φάσμα ορυκτών που υπάρχει στην ελληνική γη, τόνισε ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, σε ομιλία του στο Olympia Forum που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, 20-21 Οκτωβρίου 2021. Η εξορυκτική βιομηχανία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 3% του συνολικού ΑΕΠ ενώ ταυτόχρονα παραμένει  κορυφαίος εργοδότης.

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα δρομολογηθούν εξελίξεις αναφορικά με την περιουσία του δημοσίου στη Λάρκο.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η γνωστή βιομηχανία κατεργασίας αλουμινίου ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1969, ανακοινώνει διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών της, στηριζόμενη για το έτος 2020,  κυρίως σε διεύρυνση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά.

Η Elval - τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, εγκαινιάζει το πρόγραμμα Engineers of tomorrow με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη βιομηχανία, μέσα από τη διαδικασία της έμμισθης πρακτικής άσκησης.

Από παράταση σε παράταση οδηγείται ο διαγωνισμός του Ειδικού Διαχειριστή και του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΛΑΡΚΟ. 

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η αναβολή του διαγωνισμού μίσθωσης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων στη Λάρυμνα και το Λούτσι που είναι προγραμματισμένος από το ΤΑΙΠΕΔ για τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

σελίδα 1 από 168
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman