• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Mέταλλα

ΜΕΤΑΛΛΑ

ALUMIL: Δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση BAU 2023 στο Μόναχο

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, δυναμική και υπερπλήρης αναμένεται να είναι η παρουσία της ALUMIL στη BAU 2023, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για την αρχιτεκτονική, τα δομικά υλικά και συστήματα. Με τη φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί 17 με 22 Απριλίου στο Μόναχο, η BAU υπερβαίνει τον μισό αιώνα ζωής, καθώς εδώ και 5 δεκαετίες μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κλάδων που δραστηριοποιούνται γύρω από τη δόμηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΕΞΑΛΚΟ: Διαψεύδoνται δημοσιεύματα για κατασκευή μονάδας αλουμινίου στη Σαουδική Αραβία

Με ανακοίνωσή της η BIOKAΡΠΕΤ διαψεύδει δημοσιεύματα που αφορούν την κατασκευή παραγωγικής μονάδας αλουμινίου στην Σαουδική Αραβία, από την θυγατρική της εταιρία ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε.

Σημαντικές ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ στο τελευταίο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Στο τελευταίο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που ξεκινά σήμερα (17/3) η συζήτησή του στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, δυο σημαντικές ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενούς της. 

 

Μεταλλευτικές επιχειρήσεις: Σοβαρό έλλειμμα αναγνώρισης από την Πολιτεία

Στην εικόνα, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της εξορυκτικής βιομηχανίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, Αθανάσιος Κεφάλας, σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε σήμερα (14/3) ο ΣΜΕ.

Πόσο κόστισε στους Έλληνες η κρατική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ

Από τα χρόνια των μνημονίων μέχρι και τις μέρες μας, το κόστος αλλά και το μέλλον των ΔΕΚΟ αποτελεί σημαντικό σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης. Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών εγκαινιάζει τη σειρά «Policy Brief» με τίτλο: «Κρατική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ: Πόσο έχει κοστίσει η ΛΑΡΚΟ στους Έλληνες και στις Ελληνίδες φορολογούμενους;». 

Κεφάλας(ΣΜΕ): Δεν έχει γίνει κατανοητή η σημασία της εξορυκτικής βιομηχανίας

Του Αθαν. Κεφάλα, Προέδρου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τη ΛΑΡΚΟ- Τα επόμενα βήματα

Στην ανακοίνωση της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

ΤΑΙΠΕΔ: Στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα-AD Holdings τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ

Στην κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα - AD Holdings κατακύρωσε το ΤΑΙΠΕΔ τον διαγωνισμό για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου, των μεταλλείων και των σχετικών δικαιωμάτων εξόρυξης ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται υπό διαχείριση της Λάρκο.

 

Η ΛΑΡΚΟ στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- AD Holdings

H κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής και στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ που διενεργήθηκε από τον Ειδικό Διαχειριστή.

 

Ενισχύσεις με αμερικανική «συνταγή» ζητά η Eurometaux

Ο ευρωπαϊκός τομέας μετάλλων καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ όσον αφορά τις κλιματικές επιδοτήσεις. Παρέχοντας οικονομική στήριξη, η ΕΕ θα μπορούσε, σύμφωνα με τους μεγάλους ευρωπαίους παραγωγούς, να διατηρήσει τον έλεγχο των πρώτων υλών που είναι σημαντικές για τη μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια.

Στην Fluor το έργο στις Σκουριές από την Ελληνικός Χρυσός

Η αμερικανική εταιρεία Fluor Corporation ανακοίνωσε σήμερα (6/1) ότι επιλέχθηκε από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη Α.Ε., εξ ολοκλήρου θυγατρική της Eldorado Gold Corp., για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης μηχανολογικών εργασιών, προμηθειών και κατασκευαστικών εργασιών (EPCM) για το έργο εξόρυξης χρυσού-χαλκού στις Σκουριές, που βρίσκεται στην Χαλκιδική.

ElvalHalcor: Απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την Cosmos Aluminium

Την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της θυγατρικής της ΕΤΕΜ με την Cosmos Aluminium που προβλέπει την απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, ανακοίνωσε η ElvalHalcor.

ΣΜΕ: Πιεστικό και επείγον να στηριχθούν οι εξορυκτικές επιχειρήσεις

«Λίγο πριν το κλείσιμο μίας χρονιάς με πολλές ανατροπές και προκλήσεις, είναι χρήσιμη μία αρχική ανασκόπησή της», τονίζει ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας, Προέδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

σελίδα 1 από 174
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman