• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Mέταλλα

ΜΕΤΑΛΛΑ

Άλμα 73,8% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ το πρώτο εξάμηνο του έτους και διαμορφώθηκε στα 106,5 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε ευρώ 19.068 χιλ. από ευρώ 1.841 χιλ. πέρυσι

Η Σιδενόρ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έζησε η χώρα μας και ανταποκρίνεται άμεσα και ουσιαστικά στην πρωτοβουλία της Viohalco να συνδράμει με 1.000.000 ευρώ συνολικά, μέσω των θυγατρικών της, στην αποκατάσταση των συνεπειών τους.

Ο Ιούλιος τερμάτισε με μια σημαντική πτώση στην παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Κίνας γεγονός σημαντικό καθώς επιβεβαιώνει τους αμείωτους στόχους της Κινέζικης κυβέρνησης για να περιορίσει τις εκπομπές του άνθρακα.

Συνολικά 4 διεθνείς βιομηχανικοί όμιλοι και οι 2 ελληνικοί όμιλοι (Mytilineos και ΓΕΚ Τέρνα) αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ.

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «Εταιρεία») ανακοινώνει, κατόπιν της από 12.07.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, την εκλογή του κ. Γεωργίου Λακκοτρύπη του Αντωνίου, ως προσωρινού ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας μέχρι την πρώτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 3016/2002, όπως ισχύει, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Νικολάου Γαλέτα του Ιωάννου.

Ένα μεγάλο έργο, τη δημιουργία και λειτουργία της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων αναλαμβάνει η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ). Η δημιουργία αλλά και η συντήρηση της βάσης των δεδομένων για τα ενεργά σεισμικά ρήγματα από την ΕΑΓΜΕ, θα αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο μελέτης για επιστήμονες και ενημέρωσης για τους πολίτες με στόχο την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.

Την έγκρισή της για τη συγχώνευση των εταιρειών ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ και FITCO ΑΕ έδωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Το  2021 πρέπει να δοθεί η απαιτούμενη προτεραιότητα στην άρση των δυσλειτουργιών που παρεμποδίζουν την ανάπτυξή της εξορυκτικής βιομηχανίας δηλώνει ο κ Αθανάσιος Κεφάλας πρόεδρος  του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Η Ελληνικός Χρυσός, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης και με υψηλό αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, προχώρησε στην κάλυψη του κόστους των τελών κυκλοφορίας 127 οχημάτων που διαθέτει ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Χαλκόρ, τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor διακρίθηκε για την υπεύθυνη πρακτική της σχετικά με την ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκού, στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo Sustainability Dialogue & Awards», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

 

Η Ελληνικός Χρυσός ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή της προηγμένης και διεθνώς κορυφαίας μεθόδου της ξηρής απόθεσης για την ασφαλή εναπόθεση των μεταλλευτικών καταλοίπων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία περιλαμβάνει την αφαίρεση του νερού από τα κατάλοιπα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, και στη συνέχεια την συμπίεση και συγκέντρωσή τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόθεσης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ανακοίνωσε απόψε (29/4) η Ελληνικός Χρυσός, εξέλιξη που σύμφωνα με την εταιρεία ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή της μεθόδου της ξηρής απόθεσης για την ασφαλή εναπόθεση των μεταλλευτικών καταλοίπων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

 Πιθανότατα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου που είναι η τελευταία εργάσιμη πριν το Πάσχα, διαφορετικά μετά τις 5 ΜαΪου θα κληθούν οι  έξι υποψήφιοι επενδυτές της α' φάσης του διαγωνισμού για τη μακροχρόνια μίσθωση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, των μεταλλείων στη Λάρυμνα και το Λούτσι, να υπογράψουν Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας και αμέσως μετά θα τους δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room).

σελίδα 1 από 167
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman