ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία:Καμιά πιστοποίηση του Nord Stream 2 πριν τα μέσα 2022

18:22 - 16 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να παρθεί καμία απόφαση για την πιστοποίηση του αμφιλεγόμενου αγωγού αερίου Nord Stream 2 πριν από τα μέσα του 2022 εμφανίστηκε την Πέμπτη (16/12) η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας, που ανέστειλε αυτό το φθινόπωρο τη διαδικασία λόγω ενός νομικού εμποδίου.

Όπως σημειώνει, η απόφαση να επιτραπεί το άνοιγμα του εν λόγω αγωγού ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία «δεν θα ληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022».

Στα μέσα Νοεμβρίου, η υπηρεσία ανέστειλε τη διαδικασία πιστοποίησης του σχεδίου μέχρι η εταιρία Nord Stream, που εδρεύει στην Ελβετία, να συστήσει εταιρία με βάση το γερμανικό δίκαιο, ένας όρος που είναι απαραίτητος προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια εκμετάλλευσης. «Η εταιρία Nord Stream AG μας ενημέρωσε ότι συνέστησε αυτή τη νέα εταιρία», εξήγησε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύων Γιόχεν Χόμαν.

Συμπλήρωσε, όμως, ότι η διαδικασία πιστοποίησης δεν θα επαναληφθεί «έως ότου μας παραδοθούν τα αντίστοιχα έγγραφα με τρόπο που θα μπορούν να ελεγχθούν».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.