ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία ΕΕ-Moderna για επιτάχυνση αποστολής εμβολίων

20:43 - 16 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Συμφωνία ΕΕ-Moderna για επιτάχυνση αποστολής εμβολίων
Τα «χέρια έδωσε» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη Moderna για την επιτάχυνση της παράδοσης του εμβολίου mRNA της κατά της COVID-19 στα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν ανάγκη.

Η Moderna συμφώνησε να προβλέψει την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτές οι δόσεις ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια πολιτών που λαμβάνουν αναμνηστική δόση - καθώς μόνο μισή δόση χρησιμοποιείται στην εν λόγω περίπτωση.

Επιπλέον, η Moderna θα παραδώσει 25 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία -η οποία έχει ιδιαίτερη ανάγκη- το πρώτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή 50 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

Περαιτέρω επιτάχυνση των παραδόσεων από τη Moderna προετοιμάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022, προς όφελος επιπλέον κρατών μελών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει και να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μέχρι σήμερα (16/12) πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις έχουν παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.