ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλον Μασκ: Προσεδάφιση ανθρώπων στον Άρη σε 5-10 χρόνια

14:46 - 29 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Έλον Μασκ: Προσεδάφιση ανθρώπων στον Άρη σε 5-10 χρόνια
Ο Έλον Μασκ είπε ότι η SpaceX θα προσεδαφίσει ανθρώπους στον Άρη με τον πύραυλο Starship της σε 10 χρόνια, στο χειρότερο σενάριο.

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του Lex Fridman Podcast που κυκλοφόρησε την Τρίτη, ο Fridman ρώτησε τον Μασκ πότε πιστεύει ότι η SpaceX θα προσεδαφίσει ανθρώπινα όντα στον Κόκκινο Πλανήτη.

Μετά από μια παύση 20 δευτερολέπτων, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε: «Η καλύτερη περίπτωση είναι περίπου πέντε χρόνια, η χειρότερη περίπτωση 10 χρόνια».Ο Μασκ είπε στον Fridman ότι οι καθοριστικοί παράγοντες περιελάμβαναν τη «μηχανική του οχήματος», προσθέτοντας ότι «το Starship είναι ο πιο περίπλοκος και προηγμένος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ».

«Η θεμελιώδης βελτιστοποίηση του Starship είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους ανά τόνο σε τροχιά και τελικά το κόστος ανά τόνο στην επιφάνεια του Άρη», είπε ο Μασκ στον Fridman στο podcast.

Επί του παρόντος, κανείς δεν μπορεί να πετάξει στον Άρη για ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, είπε ο Μασκ. «Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να σου δώσει εισιτήριο για τον Άρη», ανέφερε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla έχει προβλέψει διάφορες ημερομηνίες για να φτάσει και να προσεδαφιστεί στον Κόκκινο Πλανήτη, διαστημόπλοιο της εταιρείας του.

Ο Μασκ είπε σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο ότι θα χρειαστούν «πεντέμισι χρόνια» μέχρι να πατήσει στον Άρη αποστολή του πυραύλου Starship της SpaceX. Επίσης έγραψε στο Twitter τον Μάρτιο ότι η αεροδιαστημική εταιρεία του θα προσεδαφίσει το Starship στον Άρη «πολύ πριν» το 2030.  

Σύμφωνα με απόψεις των ειδικών πάντως, η αναμονή θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από ότι προβλέπει ο δισεκατομμυριούχος, εάν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως είχαν προγραμματιστεί κατά τις τρεις εναπομείνασες ευκαιρίες εκτόξευσης πριν από το 2026.Ο Μασκ σχεδιάζει τελικά να κατασκευάσει 1.000 πυραύλους Starship και να εκτοξεύει τρεις από αυτούς την ημέρα για να πετάξει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.