ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna: Μπορεί και το 2022 το τέλος της πανδημίας

16:40 - 14 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Moderna: Μπορεί και το 2022 το τέλος της πανδημίας
Ο συνιδρυτής της Moderna Νουμπάρ Αφεγιάν εκτίμησε ότι η πανδημία θα μπορούσε να αρχίσει να περνά σε ενδημική φάση το 2022, αν και προειδοποίησε ότι οι χώρες θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση καθώς εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον.

«Το 2022 μπορεί να είναι το έτος κατά το οποίο η πανδημία εισέρχεται σε μια ενδημική φάση, αλλά αυτό εξαρτάται από τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε όλο τον κόσμο», είπε ο Αφεγιάν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Αν και η Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική, «από την άλλη πλευρά έχει μικρότερη επίδραση όσον αφορά τη σοβαρότητα της νόσου», είπε.

Ακόμα είπε ότι το εμβόλιο της Moderna που θα στοχεύει την Όμικρον μπορεί να μπει σε φάση δοκιμών σε ανθρώπους εντός εβδομάδων, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που έχει κάνει ο διευθύνων σύμβουλος Στεφάν Μπανσέλ.

«Θα είμαστε έτοιμοι με τις δοκιμές μας να ξεκινούν σε εβδομάδες», είπε ο Αφεγιάν και συμπλήρωσε: «Το αν χρειαζόμαστε μια ενισχυτική δόση την άνοιξη αντί για το φθινόπωρο είναι κάτι που θα πρέπει να συνεργαστούμε με αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο για να λύσουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.