ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετάλλαξη Όμικρον: Το νέο σύμπτωμα που εμφανίζουν ασθενείς

10:33 - 20 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Μετάλλαξη Όμικρον: Το νέο σύμπτωμα που εμφανίζουν ασθενείς
Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον δείχνουν να είναι ηπιότερα και κάποιος μπορεί να νοσεί χωρίς να το γνωρίζει. Βρετανοί επιστήμονες, όμως, εντόπισαν άλλο ένα σύμπτωμα που έχει εμφανιστεί σε πολλούς ασθενείς που έχουν μολυνθεί με τη συγκεκριμένη παραλλαγή και θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Εκτός των συμπτωμάτων που μοιάζουν, λοιπόν, με το απλό κρυολόγημα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αρκετοί ασθενείς εμφάνισαν ενόχληση στα μάτια σαν επιπεφυκίτιδα.

Η επιπεφυκίτιδα είναι η φλεγμονή του επιπεφυκότα, της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων.

Η πρώτη φορά που καταγράφηκε τέτοιο σύμπτωμα ήταν σε μια γυναίκα που διαγνώστηκε με κορονοϊό τον Μάρτιο του 2020. Η 29χρονη είχε μικρό πρόβλημα με το αναπνευστικό της, ωστόσο έπασχε από «σοβαρή επιπεφυκίτιδα».

Όπως υπογραμμίζει η Βρετανίδα γενική γιατρός δρ. Νίνα Άσλαμ, η συγκεκριμένη παραλλαγή βάζει στο στόχαστρο τους οφθαλμούς: «Οι κυτταρικοί υποδοχείς μέσω των οποίων οι παραλλαγές της νόσου Covid εισέρχονται στο σώμα, βρίσκονται στους οφθαλμούς. Μια προκαταρκτική μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η Όμικρον μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να επηρεάζει τους οφθαλμούς απ΄ότι άλλες μεταλλάξεις».

Μάλιστα σημειώνει ότι η ενόχληση στα μάτια μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που είναι ασυμπτωματικά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.