ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Δεν σχεδιάζουμε εισβολή στην Ουκρανία-Περιμένουμε γραπτές απαντήσεις απ'την Ουάσινγκτον

16:06 - 21 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Δεν σχεδιάζουμε εισβολή στην Ουκρανία-Περιμένουμε γραπτές απαντήσεις απ'την Ουάσινγκτον
Δεν βγήκε... λευκός καπνός από την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη, σε μια ύστατη προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι «αυτό δεν είναι το τέλος του διαλόγου μας», ξεκαθαρίζοντας ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε, η Μόσχα θα καταλάβει αν οι συνομιλίες επί των απαιτήσεων που έχει διατυπώσει στον τομέα της ασφάλειας βρίσκονται στον σωστό δρόμο, όταν θα έχει λάβει τις γραπτές απαντήσεις της Ουάσιγκτον και επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ουκρανία και ότι «δεν έχει ποτέ απειλήσει τον ουκρανικό λαό».

«Το θέμα είναι τί θα πράξουν οι Αμερικανοί με τις δυνάμεις τους που σταθμεύουν στην Ευρώπη, κι αυτό το θίξαμε στις συζητήσεις μας με τον Άντονι Μπλίνκεν», πρόσθεσε και εξέφρασε την ανησυχία του για τα «όπλα από δυτικές χώρες που κατακλύζουν την Ουκρανία». Είπε επίσης ότι το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας «δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο ουκρανικό ζήτημα». 

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική συνάντησης κορυφής ανάμεσα στους προέδρους Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν, απάντησε: «Ας μην προτρέχουμε, ο πρόεδρος Πούτιν είναι πάντα έτοιμος για επαφές με τον πρόεδρο Μπάιντεν, είναι όμως σαφές ότι αυτές οι επαφές πρέπει να έχουν τύχει σοβαρής προετοιμασίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 21 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.