ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δανία-Κορονοϊός: Δεν αποτελεί πλέον κοινωνική... απειλή- Προς άρση οι περιορισμοί

14:35 - 26 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Δανία-Κορονοϊός: Δεν αποτελεί πλέον κοινωνική... απειλή- Προς άρση οι περιορισμοί
Στο τέλος της οδεύει η πανδημία, σύμφωνα με τη Δανία, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jyllands-Posten, η πρωθυπουργός της χώρας Μέτε Φρεντέρικσεν αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης (26/1) την άρση όλων των περιορισμών για τον κορονοϊό έως τα τέλη αυτού του μήνα.

Μάλιστα, η πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον σημαντική απειλή για την κοινωνία.

Την άρση των μέτρων φέρεται να πρότεινε ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Αν και ο καθημερινός αριθμός μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έχει αρχίσει να μειώνεται, ενώ δεν αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων γενικότερα.

Η Δανία κατέγραψε 46.950 νέα κρούσματα χθες, με τους ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία να είναι 918. 44 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και 22 λαμβάνουν αναπνευστική υποστήριξη.

Η Δανία χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες ύστερα από lockdown διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας σε κινηματογράφους και μουσικούς χώρους να ανοίξουν και πάλι, αλλά κάποιοι κανόνες παραμένουν σε ισχύ, όπως το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των τεστ κατά την είσοδο και των κανόνων καραντίνας, αναμένεται να παραταθούν για άλλες τέσσερις εβδομάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:49 - 26 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.