ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινό Μέτωπο Συμβουλίου Ευρώπης- JFJ, για την προστασία της δημοσιογραφίας

13:02 - 01 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Κοινό Μέτωπο Συμβουλίου Ευρώπης- JFJ, για την προστασία της δημοσιογραφίας
Εταίρος της Πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων, έγινε το Justice for Journalists Foundation (JFJ)!

Η Διευθύντρια του JFJ, Maria Ordzhonikidze, υπέγραψε τη συμφωνία για ένταξη στην Πλατφόρμα με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić.

Η Πλατφόρμα επιτρέπει στους συνεργαζόμενους οργανισμούς για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, να ειδοποιούν το Συμβούλιο της Ευρώπης για σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δημοσιογράφων και τις επιθέσεις στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Οι βασικοί στόχοι της Πλατφόρμας είναι η τεκμηρίωση και η αναφορά περιπτώσεων βίας και απειλών κατά δημοσιογράφων και η διευκόλυνση του διαλόγου με τα κράτη μέλη σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης αυτών των απειλών.

Σημειώνεται ότι η JFJ είναι μια αναγνωρισμένη φωνή στον αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης, δεδομένης της δουλειάς που κάνει για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την παρακολούθηση επιθέσεων κατά των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, και θα προσφέρει ισχυρή προστιθέμενη αξία στην Πλατφόρμα.

Ο JFJ είναι ο 15ος οργανισμός που εντάσσεται στην Πλατφόρμα.

Οι άλλοι εταίροι είναι: Άρθρο 19, Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση, Ευρωπαϊκό Κέντρο Τύπου και Ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, Ελεύθερος Τύπος Απεριόριστος, Ευρετήριο λογοκρισίας, Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, το International News Safety Institute, το International Press Institute, το Pen International, οι Reporters Without Borders και το Rory Peck Trust.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.