ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ιστορικό υψηλό οικειοθελών αποχωρήσεων το 2021

19:42 - 01 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ιστορικό υψηλό οικειοθελών αποχωρήσεων το 2021
Το 2021 ήταν ιστορικό για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ένας αριθμός-ρεκόρ εργαζομένων εγκατέλειψαν τη δουλειά τους κι ενώ οι Αμερικανοί εργοδότες είχαν περισσότερες θέσεις από ποτέ να καλύψουν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο 4,3 εκατ. Αμερικανοί παραιτήθηκαν -ελαφρώς χαμηλότερα από το ρεκόρ 4,5 εκατ. τον Νοέμβριο- σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει το CNN, ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τις δουλειές τους για κίνητρα σε μετρητά, καλύτερες αμοιβές ή καλύτερα επιδόματα, αρκετοί ήταν αυτοί που παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους για να φροντίσουν παιδιά ή ηλικιωμένους συγγενείς κατά τη διάρκεια των lockdown. Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα είτε επειδή μπορούσαν είτε επειδή οι διακρίσεις λόγω ηλικίας τους ανάγκασαν να βγουν μία ώρα αρχύτερα εκτός αγοράς εργασίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρόλο που παραιτήθηκε ένας αριθμός-ρεκόρ ατόμων, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εξακολουθεί να καταγράφει καθαρή αύξηση απασχόλησης 6,4 εκατομμυρίων ατόμων.

Συνολικά 75,3 εκατ. εργαζόμενοι προσελήφθησαν, ενώ 68,9 εκατ. παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν. Από τις αποχωρήσεις, τα 47,4 εκατ. ήταν οικειοθελείς.

Οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 10,9 εκατ. τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με το υψηλό των 11,1 εκατ. που καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη εργατικού δυναμικού εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» για τις αμερικανικές εταιρείες και την αμερικανική οικονομία γενικότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:49 - 01 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.