ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πούτιν επιμένει στα... αναπάντητα αιτήματα προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

21:11 - 01 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ο Πούτιν επιμένει στα... αναπάντητα αιτήματα προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Έπειτα από καιρό... σιωπής ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τοποθετήθηκε την Τρίτη (1/2) σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ο Πούτιν επέρριψε ευθύνες σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, λέγοντας πως «είναι σαφές ότι οι θεμελιώδεις ρωσικές ανησυχίες αγνοήθηκαν. Δεν είδαμε επαρκή εξέταση των τριών βασικών απαιτήσεών μας».

Η Ρωσία υπενθύμισε ο Πούτιν έχει καταθέσει συγκεκριμένα αιτήματα σχετικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ, την αποποίηση της ανάπτυξης οπλικών συστημάτων κρούσης κοντά στα ρωσικά σύνορα, αλλά και την επιστροφή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στην κατάσταση του 1997.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν με τους πυραύλους τους στο κατώφλι του σπιτιού μας», είπε ο Πούτιν και συνέχισε λέγοντας, «και ζητάς από εμένα κάποιες εγγυήσεις. Θα πρέπει εσείς να μας δώσετε εγγυήσεις».

Νωρίτερα, κάλεσμα στην Ρωσία να αποδείξει τις προθέσεις της στην πράξη, απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας πως αυτή είναι η ώρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία, εφόσον δεν σκοπεύει να εισβάλει.

Η Ουκρανία στο μεταξύ θωρακίζεται, ενώ το ΝΑΤΟ εκτιμά πως στο διάστημα 10 με 20 Φεβρουαρίου είναι το πιθανότερο για μία ρωσική εισβολή.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:19 - 01 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.