ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν κρατήθηκαν ούτε τα... προσχήματα στη συνάντηση Λαβρόφ- Τρας (video)

11:48 - 11 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Δεν κρατήθηκαν ούτε τα... προσχήματα στη συνάντηση Λαβρόφ- Τρας (video)
Συζητιέται έντονα διεθνώς η χθεσινή συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας, που έγινε σε ομολογουμένως ψυχρό κλίμα.

Οι δύο υπουργοί δεν κατάφεραν καν να τηρήσουν τους βασικούς κώδικες ευγένειας που συνήθως τηρούνται μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Τρας ότι αρνείται να ακούσει, αναφέροντας μάλιστα ότι αισθανόταν σαν να βρίσκεται σε συζήτηση κωφαλάλων.

«Λένε ότι η Ρωσία περιμένει να παγώσει το έδαφος, σαν πέτρα, ώστε τα άρματά της να περάσουν εύκολα στο ουκρανικό έδαφος. Νομίζω ότι έτσι ήταν το έδαφος σήμερα με τους Βρετανούς συναδέλφούς μας» είπε.

Από την πλευρά της, η Τρας αμφισβήτησε ευθέως τη διαβεβαίωση του Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με τη συγκέντρωση στρατιωτών και όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

«Δεν βλέπω άλλον λόγο για τον οποίο να σταθμεύουν 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, εκτός από το να απειλούν την Ουκρανία. Και αν Ρωσία μιλάει σοβαρά για διπλωματία, πρέπει να αποσύρει αυτές τις δυνάμεις και να σταματήσει τις απειλές», είπε.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει στρατεύματα από το ίδιο το έδαφός της.

Μάλιστα, όταν τελείωσαν τις δηλώσεις τους, ο Ρώσος ΥΠΕΞ αποχώρησε βιαστικά, αφήνοντας πίσω την Τρας.

Η εικόνα "μιλάει" από μόνη της:

{https://twitter.com/TheSun/status/1492000446612791296}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.