ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανικό: Τηλεφωνικές επαφές Πούτιν με Μπάιντεν και Μακρόν

13:11 - 12 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανικό: Τηλεφωνικές επαφές Πούτιν με Μπάιντεν και Μακρόν
Tηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα έχει σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σε μια ύστατη προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος θα βρίσκεται το σαββατοκύριακο στην κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, θα μιλήσει σήμερα με τον  Πούτιν έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν χθες, Παρασκευή, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των χωρών τους. Τηλεφωνική επικοινωνία προβλέπεται επίσης για σήμερα ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Γάλλο ομόλογό του.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε ενδείξεις ρωσικής κλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένης της άφιξης νέων δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας», προειδοποίησε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, έπειτα από βιντεοδιάσκεψη δυτικών ηγετών.

«Μια εισβολή θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν δώσει την εντολή γι' αυτήν», πρόσθεσε, βεβαιώνοντας ότι αυτή θα μπορούσε να αρχίσει ακόμη και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι οποίοι τελειώνουν στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι δυτικοί είναι "έτοιμοι για όλα τα σενάρια": οικονομικά αντίποινα άνευ προηγουμένου σε περίπτωση πολέμου, αλλά και να συνεχίσουν να τείνουν χείρα διπλωματίας για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.