ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουκρανία σκέφτεται να...υποχωρήσει και να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

11:04 - 14 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Η Ουκρανία σκέφτεται να...υποχωρήσει και να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Η Ουκρανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για να αποφύγει τον πόλεμο με τη Ρωσία, ανέφερε το BBC επικαλούμενο τον πρεσβευτή της χώρας στη Βρετανία, κάτι που θα ισοδυναμούσε με σημαντική παραχώρηση προς τη Μόσχα ως απάντηση στη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadym Prystaiko είπε στο BBC ότι η Ουκρανία είναι πρόθυμη να είναι «ευέλικτη» όσον αφορά τον στόχο της να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία, μια κίνηση που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι θα αποτελούσε έναυσμα για πόλεμο.

«Μπορεί (να απορρίψουμε την υποψηφιότητα για το ΝΑΤΟ), ειδικά όταν απειλούμαστε έτσι, εκβιαζόμαστε γι΄αυτό και πιεζόμαστε», φέρεται να είπε όταν ρωτήθηκε εάν το Κίεβο θα μπορούσε να αλλάξει τη θέση του σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά έχει μια υπόσχεση από το 2008 ότι θα της δοθεί τελικά η ευκαιρία να ενταχθεί, ένα βήμα που θα φέρει τη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στα σύνορα της Ρωσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.