ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ: Σταδιακά οποιαδήποτε αλλαγή νομισματικής πολιτικής

20:36 - 14 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ: Σταδιακά οποιαδήποτε αλλαγή νομισματικής πολιτικής
Η Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαιώνει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει με τις αποφάσεις της. Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν αποφασιστεί, θα είναι σταδιακή, τόνισε κατηγορηματικά.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ εκτίμησε ότι τα ρίσκα για τον πληθωρισμό είναι ανοδικά, αλλά η ΕΚΤ στοχεύει να διατηρήσει την ευελιξία της και οι αποφάσεις που θα λάβει τον Μάρτιο θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα στοιχεία.

«Οποιαδήποτε προσαρμογή στην πολιτική μας θα είναι σταδιακή» τόνισε σύμφωνα με το Reuters η κα. Λαγκάρντ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να διατηρήσουμε την ευελιξία και την προαιρετικότητα κατά την άσκηση της νομισματικής πολιτικής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΚΤ «ο πληθωρισμός αυξήθηκε απότομα τους τελευταίους μήνες και μας εξέπληξε καθώς κινήθηκε περαιτέρω ανοδικά τον Ιανουάριο, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 5,1% από 5% τον Δεκέμβριο. Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει υψηλός στο εγγύς μέλλον. Οι τιμές της ενέργειας εξακολουθούν να είναι ο κύριος λόγος για τον αυξημένο ρυθμό πληθωρισμού. Ο άμεσος αντίκτυπός τους αντιπροσώπευε πάνω από το ήμισυ του μετρούμενου πληθωρισμού τον Ιανουάριο και το ενεργειακό κόστος ωθεί επίσης τις τιμές σε πολλούς τομείς. Οι τιμές των τροφίμων έχουν επίσης αυξηθεί, λόγω εποχιακών παραγόντων, του αυξημένου κόστους μεταφοράς και της υψηλότερης τιμής των λιπασμάτων».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:43 - 14 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.