ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάγγελμα Ζελένσκι: Την Τετάρτη (16/2) θα επιτεθεί η Ρωσία

22:20 - 14 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Διάγγελμα Ζελένσκι: Την Τετάρτη (16/2) θα επιτεθεί η Ρωσία
Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης πως κηρύσσει εκείνη την ημέρα ως ημέρα εθνικής ενότητας και αργία για την Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει ότι θα υψωθεί η ουκρανική σημαία σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ παράλληλα θα παίζει παντού ο εθνικός ύμνος από το πρωί.

«Μας απειλούν με πόλεμο» είπε ο Ζελένσκι, ενώ πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

«Θέλουμε ειρήνη και θέλουμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων. Τόσο το Ντονμπάς όσο και η Κριμαία θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Αποκλειστικά μέσω διπλωματίας. Δεν καταπατούμε άλλους, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικά μας», είπε ο Ζελένσκι.

«Είμαστε σίγουροι για τις ένοπλες δυνάμεις μας, αλλά ο στρατός μας πρέπει επίσης να αισθανθεί την υποστήριξή μας. Η συνοχή μας και η ενότητά μας. Η βάση του στρατού μας είναι η εμπιστοσύνη του λαού μας και μια ισχυρή οικονομία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έθεσε σε ετοιμότητα την ουκρανική αστυνομία. Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση του Ζελένσκι, που συνοδεύεται από το βίντεο με το διάγγελμα:

Τελευταία τροποποίηση στις 23:08 - 14 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.