ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικό το ΝΑΤΟ: Δεν έχουμε δει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης

15:51 - 15 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Επιφυλακτικό το ΝΑΤΟ: Δεν έχουμε δει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης
Μπορεί το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να δηλώνει ότι αποσύρει μέρος των στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του.

«Υπάρχουν σημάδια από τη Μόσχα ότι οι διπλωματικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. Αυτό δίνει λόγους για συγκρατημένη αισιοδοξία. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης στο έδαφος από τη ρωσική πλευρά», είπε σε δημοσιογράφους ενόψει της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μια μαχητική δύναμη μέσα και γύρω από την Ουκρανία, πρωτοφανή από τον Ψυχρό Πόλεμο. Όλα είναι πλέον στη θέση τους για μια νέα επίθεση. Αλλά η Ρωσία έχει ακόμα χρόνο να κάνει πίσω από το χείλος του γκρεμού, να σταματήσει να προετοιμάζεται για πόλεμο και να αρχίσει να εργάζεται για μια ειρηνική λύση», επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ, αποκαλώντας την τρέχουσα κατάσταση «την πιο σοβαρή κρίση ασφάλειας που έχουμε αντιμετωπίσει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.