ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO Moderna:Λογικό να πούμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας

11:35 - 16 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
CEO Moderna:Λογικό να πούμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε ότι είναι «λογικό» να υποθέσουμε ότι μπορεί να πλησιάζουμε στα τελικά στάδια της πανδημίας.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο», είπε στο CNBC όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί τώρα να βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

«Υπάρχει 80% πιθανότητα, καθώς εξελίσσεται η Όμικρον ή ο ιός SarsCov-2, να βλέπουμε όλο και λιγότερες επιθετικές μεταλλάξεις», είπε την Τετάρτη.

Είπε επίσης ότι υπάρχει ένα άλλο «σενάριο 20% όπου βλέπουμε μια επόμενη μετάλλαξη, η οποία είναι πιο λοιμώδης από το 'Ομικρον».

«Νομίζω ότι ήμασταν τυχεροί ως κόσμος που η Όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετική, αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας της», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καταγράφηκαν 15,47 εκατομμύρια νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες παγκοσμίως και 73.162 θάνατοι την ίδια περίοδο.

Τον Ιανουάριο, η Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή για τη μελέτη της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μιας ενισχυτικής δόσης που στοχεύει ειδικά την παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή έχει ήδη λάβει μια δόση του ενισχυτικού εμβολίου για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Στην έρευνα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 600 ενήλικες συμμετέχοντες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 16 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.