ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούτε ο Μπλίνκεν «βλέπει» ουσιώδη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων

18:59 - 16 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ούτε ο Μπλίνκεν «βλέπει» ουσιώδη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι συνεχίζει να απομακρύνει μέρος των στρατευμάτων της από τα ουκρανικά σύνορα, ωστόσο, το ΝΑΤΟ και υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «ουσιαστική αποχώρηση των Ρωσικών δυνάμεων», σημειώνοντας ότι «εξακολουθούμε να βλέπουμε δυνάμεις, ειδικά αυτών των κλάδων που θα μπορούσαν να μπουν στην εμπροσθοφυλακή οποιασδήποτε νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας». «Εξακολουθούν να βρίσκονται και να συγκεντρώνονται στα σύνορα», τόνισε.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του προέτρεψε ξανά τη Μόσχα να αποδείξει ότι πράγματι αποσύρει τα στρατεύματά της: «Μένει να δούμε αν υπάρχει ρωσική αποχώρηση. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων και ότι περισσότερα στρατεύματα είναι καθ’ οδόν», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«H Βρετανία δεν έχει δει μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα από θέσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε από τη μεριά του ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Ουάλας.

Η ρωσική πλευρά έδωσε πάντως στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με κονβόι ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων τα οποία παρουσιάζονται να επιστρέφουν από την Κριμαία. Ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν έχει – προς το παρόν – πειστεί για τις ρωσικές κινήσεις αποκλιμάκωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.