ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Η Ρωσία θα ρίξει χημικά πριν εισβάλει στην Ουκρανία

11:24 - 18 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Η Ρωσία θα ρίξει χημικά πριν εισβάλει στην Ουκρανία
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών όχι μόνο εκτιμούν ότι η δήθεν απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα αποτελεί προπέτασμα καπνού, αλλά και ότι η Μόσχα ετοιμάζει τη χρήση χημικών πριν την εισβολή των στρατιωτών της στο ουκρανικό έδαφος με σκοπό την προβοκάτσια.

Όπως αποκαλύπτει την Παρασκευή η εφημερίδα Washington Post, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στους ρεπόρτερ της ότι πέρα από τη βεβαιότητα περί αύξησης και όχι μείωσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα με την Ουκρανία και της επικείμενης εισβολής, υπάρχουν και πληροφορίες για ρωσικό σχέδιο ρίψης χημικών που θα διευκολύνουν μια στρατιωτική πρωτοβουλία της Μόσχας.

Συγκεκριμένα το ρωσικό σχέδιο φέρεται να προβλέπει τη χρήση χημικού παράγοντα στην ανατολική Ουκρανία που θα ακινητοποιήσει πολίτες και μετά οι ρωσικές υπηρεσίες θα εμφανίσουν εικόνες πτωμάτων για να φανεί ότι δήθεν είναι οι Ουκρανοί οι οποίοι έχουν προβεί σε ρίψη χημικών κι έχουν σκοτώσει πολίτες.

Μάλιστα ένας εκ των Αμερικανών αξιωματούχων προσθέτει ότι η Μόσχα μπορεί να επιρρίψει την ευθύνη για τη δήθεν επίθεση με χημικά στις ΗΠΑ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σόιγκου και του Όστιν. Η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι διεθνεις αγορές βρίσκονται στο μεταξύ σε αναταραχή, καθώς διαπιστώνονται δυσκολίες στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 18 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.